VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

e32fc40c-d7b5-40fe-a8d8-ac0484b0f2bd

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de week: Komen groene wanden in gebouwen ook in aanmerking voor MIA/VAMIL-subsidie?

do 15 sep 2022

Ja, ondernemers kunnen niet alleen voor vergroening buiten een beroep doen op de MIA/VAMIL-regeling, maar ook voor groen ín hun gebouwen. 

Met de Milieu-investeringaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren. Hierdoor betalen zij minder belasting. Via de MIA-regeling is 45% van de investeringskosten aftrekbaar. Met de VAMIL-regeling is 75% willekeurig af te schrijven.

Hoe werkt het?

Uw klant meldt binnen 3 maanden na aankoopverplichting de investering aan. Vervolgens kan de MIA / VAMIL worden toegepast in de belastingaangifte van het kalenderjaar waarin het middel is aangeschaft. Hoe de regeling precies werkt, leest u op de website van RVO

Niet al het binnengroen

Niet al het binnengroen komt in aanmerking, losse beplanting bijvoorbeeld niet. Het moet gaan om een systeem waarbij het begroeid oppervlak ten minste 5m2 per systeem bedraagt. Zie ook de Milieulijst bij code F6330. Twijfelt u of een bepaalde beplanting in aanmerking komt? Neem dan contact op met RVO.

Meer weten?

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org