VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

861b8daf-3e47-4980-bc46-8f4b0a59fb6b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Zo houdt u zieke medewerkers betrokken bij uw bedrijf

wo 12 mei 2021

Ziek zijn is in de eerste plaats vervelend voor uw medewerker. Is het verzuim langdurig, dan kan de drempel om weer aan het werk te gaan soms hoog zijn. Zo keert van de mensen die na drie maanden nog thuiszitten minder dan 60% terug in zijn of haar eigen functie. Langdurig verzuim heeft grote financiële gevolgen voor zowel u als uw medewerker. Hoe houdt u langdurig zieke medewerkers betrokken bij uw bedrijf? En hoe kunt u bijdragen aan een succesvolle re-integratie? Sazas geeft u een aantal tips.

1. Kom meteen in actie
Vanaf het moment dat een medewerker zich ziekmeldt, is actie van uw kant nodig. Bekijk wat uw medewerker nog wel kan. Misschien kunt u tijdelijk of aangepast werk aanbieden. Of kan uw medewerker nog een deel van het eigen werk blijven doen of zijn er andere lichtere taken mogelijk binnen uw bedrijf.

2.Regelmatig contact is belangrijk
Door in gesprek te blijven met uw zieke medewerker weet u beter wat er speelt en ontdekt u de knelpunten en mogelijkheden. Laat zien dat u begrip heeft voor de situatie van uw medewerker. Goed contact maakt de re-integratie makkelijker en vergroot de betrokkenheid tijdens het verzuim.

3.Houd de kloof tussen ziek zijn en werken zo klein mogelijk
Stimuleer langdurig zieke medewerkers om af en toe langs te komen bij uw bedrijf. Even naar het werk komen of aansluiten bij een (online) bijeenkomst of vergadering zorgt ervoor dat de medewerker betrokken blijft.

Meer weten?
Werk samen met uw zieke medewerker aan een goede re-integratie en zorg ervoor dat hij of zij betrokken blijft bij uw bedrijf. Wilt u weten hoe u dat doet? Lees meer informatie en tips over het betrokken houden van uw zieke medewerker  en waar u samen mee aan de slag kunt.

Bron: Sazas


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org