Samenwerking

Samenwerken met andere bedrijven? Doe de check voor de samenwerking

Verschillende groepen opdrachtgevers vragen om een breed dienstenpakket bij de aanleg van de tuin. Het gaat dan naast het groen zelf om bestrating, elektra, timmerwerk, beregening, zwembaden, vijvers, tuinhuizen etc. Niet alle hoveniers kunnen deze diensten vanuit het eigen bedrijf aanbieden. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je als een bedrijf een grote opdracht wil gaan doen, maar daarvoor onvoldoende capaciteit in huis hebt. Samenwerking is in beide gevallen een prima oplossing.

Elk bedrijf werkt natuurlijk regelmatig samen, maar dat is vaak incidenteel en gekoppeld aan concrete projecten. Wanneer je op zoek bent naar meer structurele samenwerking is het van belang om deze stap bewust en overwogen zetten. Daar hoort dus een goede selectie van de samenwerkingspartner(s) bij. Branchevereniging VHG heeft hiervoor een eenvoudig hulpmiddel ontwikkeld, de check voor de samenwerking. Deze check bestaat uit een aantal stellingen en vult u in, met uw beoogd samenwerkingspartner, in gedachten. Op basis van de gegeven antwoorden krijgt u een beeld over hoe kansrijk de samenwerking (op dit moment) is. Hoe hoger de cijfers hoe groter de kans op een goede samenwerking.

U vindt de check voor de samenwerking hier.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 085-330 77 00 of ondernemershelpdesk@vhg.org .

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten