Toolkit voorkomen faalkosten

Toolkit voorkomen faalkosten

Faalkosten, iedere ondernemer in de groene sector heeft ermee te maken. Kortgezegd zijn het alle kosten die onnodig zijn gemaakt voor het eindproduct, zoals bijvoorbeeld de aanleg van een tuin. Ze gaan direct ten koste van de marge en beïnvloeden daarmee het bedrijfsresultaat negatief.

Uit onderzoek blijkt dat het percentage faalkosten bij bedrijven in de technische dienstverlening, zoals de bedrijven in de groene sector, gemiddeld op circa 10% van de omzet ligt. Er is dus nog voldoende ruimte om faalkosten te beperken en de marges te vergroten! En dat kan ook, zo blijkt in de praktijk. Onder andere door beter voorraadbeheer, een betere werkvoorbereiding, meer gebruik maken van de kennis van de medewerkers in de uitvoering en een efficiëntere werkplekinrichting.

Zeker in deze periode waarin er veel vraag is, is het belangrijk om als bedrijf aandacht te besteden aan het voorkomen van faalkosten. Een hogere omzet betekent immers niet altijd een hogere winst. In de Toolkit voorkomen faalkosten krijgt u veel praktische tips om faalkosten in uw bedrijf aan te pakken. De toolkit vindt u hier

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten