Opdrachtgevers:

Economische barometer

Omzet en resultaatsverwachtingen panelleden Economische Barometer

De Economische Barometer is een peilstok waarmee ondernemers in het groen de prestaties van het bedrijf kunnen peilen en vergelijken met de prestaties van soortgelijke bedrijven.

Kwartaalpoll

Ieder kwartaal vraagt VHG haar leden naar hun verwachtingen voor het volgende kwartaal. Denken zij een beter, gelijk of slechter resultaat te behalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar?

Uitslag e-mail poll: ondernemers positief gestemd over derde kwartaal 2018
57.8 % van de ondernemers is positief tot zeer positief gestemd over het derde kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de e-mail poll die VHG eind juni heeft gehouden onder haar leden. 38.5% van alle respondenten verwacht een gelijkwaardig resultaat te behalen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Tegenover de positief gestemden staat een percentage van 3.7% dat negatief tot zeer negatief is.

De resultaten van de poll bekijken.
Door te selecteren kunt u het sentiment per specialisme bekijken. 

Volgende poll
De volgende poll wordt aan het einde van het derde kwartaal van 2018 verstuurd. Dan wordt gevraagd naar de verwachtingen voor Q4 2018. Heeft u nog vragen of wilt u deelnemen aan de Economische Barometer? Neem contact op met de VHG Ondernemershelpdesk via (030) 659 56 50 of stuur een mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org.

De meter


De staafgrafiek

 

De lijngrafiek

 

VHG Jaaronderzoek 2017
Het VHG Jaaronderzoek ging op donderdag 8 maart 2018 van start. Alle VHG-leden hebben een uitnodiging voor deelname aan het jaaronderzoek 2017 in het kader van de Economische Barometer ontvangen. Het jaaronderzoek is een hulpmiddel waarmee u de prestaties van uw bedrijf kunt vergelijken met die van vergelijkbare bedrijven. Daarnaast geeft de onlangs vernieuwde dashboard van de Economische Barometer nu ook inzicht in de ontwikkeling van uw bedrijfsprestaties over meerdere jaren.

Het jaaronderzoek 2017 kon tot en met vrijdag 27 april 2018 worden ingevuld. Voor hulp bij het invullen van de 3 vragenlijsten kon u kosteloos een beroep doen op een adviseur van de VHG-Ondernemershelpdesk via (030) 659 56 50 of per e-mail ondernemershelpdesk@vhg.org.                    

VHG Jaaronderzoek 2016
Het VHG Jaaronderzoek 2016 heeft plaatsgevonden. Alle VHG-leden ontvingen in maart 2017 een uitnodiging voor deelname aan het jaaronderzoek 2016 in het kader van de Economische Barometer. Het jaaronderzoek is een ondernemerstool waarmee u uw eigen resultaten kunt vergelijken met die van andere ondernemers. Om u te ondersteunen met het invullen van de vragenlijst bood de VHG-Ondernemershelpdesk ook de mogelijkheid om deze kosteloos samen met een VHG-adviseur op locatie in te vullen. Het jaaronderzoek 2016 kon worden ingevuld tot 1 mei 2017. 

VHG Jaaronderzoek 2015
Van half februari tot eind april 2016 vond het jaaronderzoek 2015 van de Economische Barometer plaats. Hieraan namen 76 bedrijven, verdeeld over verschillende referentiegroepen, deel. Denk hierbij aan eenpitters en kleine, middelgrote en grote hoveniersbedrijven. Leden van Branchevereniging VHG kunnen het rapport van dit jaaronderzoek downloaden.

Het blijft mogelijk om met behulp van de Economische Barometer de prestaties van uw bedrijf te vergelijken met die van andere bedrijven. Sinds dit jaar kunnen adviseurs van de VHG-Ondernemershelpdesk het gehele jaar door samen met u de Barometer invullen en in hetzelfde gesprek de resultaten bespreken. De adviseurs kunnen namelijk de ingevulde vragenlijsten van de Economische Barometer nu direct  valideren. Samen met u kan de VHG-adviseur op basis van deze resultaten in kaart brengen waar uw mogelijke verbeterpunten liggen.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten