Vitaliteit & gezondheid

Vitaliteit & gezondheid

Gezond is de basis

Gezond zijn en blijven wil zeggen: vitaal genoeg voor een goede prestatie elke dag. Maar het betekent ook: een goede nachtrust hebben, geen opvallend hoog ziekteverzuim, stress en burn-out vermijden.

De tijd dat gezondheid helemaal een zaak was van de medewerker ligt achter ons. Maar een verplichting om gezond te blijven werkt ook niet. Medewerkers moeten zelf het belang van gezondheid ervaren, omdat ze er het voordeel van inzien, of omdat ze nu lichamelijk of geestelijk merken dat ze niet zo gezond zijn al ze wel zouden willen of nodig is.

Iedereen zal zelf moeten ontdekken wat voor hem of haar het beste werkt, op weg naar blijvend gezond en vitaal zijn.

Wanneer we spreken over vitaliteit in relatie tot duurzame inzetbaarheid, dan gaat het over de balans tussen gezondheid, energie en geestelijke weerbaarheid. Een goede gezondheid, goede voeding, voldoende bewegen, niet roken of overmatig drinken en voldoende levenskracht, zijn aspecten die hierbij een belangrijke rol spelen.

Belangrijk is deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Het mag dan de primaire verantwoordelijkheid van de medewerker zijn, te werken aan zijn gezondheid en vitaliteit. Het beste effect bereikt u echter door er samen aandacht aan te geven, waarbij de werkgever een stimulerende en faciliterende rol heeft.

Belangrijke pijlers om u op te richten zijn:
1. betrokkenheid en motivatie
2. energie
3. gezondheid
4. leefstijl
5. werk-privé balans

Beweegprogramma's:
Als je ouder wordt, verstramt het lichaam. Bewegen vertraagt dit proces. Door beweegprogramma’s op te zetten verbetert u de inzetbaarheid van
uw personeel.

Gezondere voeding:
Gezond eten draagt bij aan energie, preventie en herstel. En minimaal 1 maaltijd nuttigen uw medewerkers tijdens het werk.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten