Personeelsbeleid

Beoordeel en professionaliseer uw personeelsbeleid

Personeelsbeleid wordt steeds belangrijker binnen uw bedrijfsvoering. De arbeidsmarkt is grillig en ontwikkelingen als vergrijzing en ontgroening zorgen ervoor dat de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt.

In de praktijk zijn veel bedrijven voornamelijk druk met het primaire proces, het uitvoeren van werkzaamheden voor opdrachtgevers. Een gedegen personeelsbeleid blijft dan vaak onderbelicht.

Het opstellen van personeelsbeleid begint met het formuleren van een heldere missie en visie. Als u die heeft gevonden, dan dient u de medewerkers vooral goed te betrekken bij de diverse bedrijfsprocessen. Als u een excellente onderneming wilt zijn, dan houdt u in het kader van goed werkgeverschap bij uw personeelsbeleid rekening met alle aspecten van de organisatie: de cultuur, historie, klanten, concurrenten, regio, wet- en regelgeving, waarden en normen etc. Een dergelijke aanpak zal zich terugbetalen.

Om in beeld te brengen op welke onderdeel uw personeelsbeleid nog beter kan heeft de VHG Ondernemershelpdesk een praktisch hulpmiddel ontwikkeld, namelijk de scan Personeelsbeleid. Nadat u deze scan heeft ingevuld krijgt u van de VHG Ondernemershelpdesk persoonlijk advies en hulpmiddelen aangereikt waarmee u uw personeelsbeleid verder kunt verbeteren.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten