Opdrachtgevers:

Belastingvoordeel De Levende Tuin

De Levende Tuin fiscaal aantrekkelijk

Goed nieuws voor VHG-leden en uw klanten: belastingvoordeel met De Levende Tuin
Investeringen in De Levende Tuin, die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringsaftrek. Dit is het resultaat van actief lobbywerk van Branchevereniging VHG. Op verzoek van VHG zijn dergelijke investeringen opgenomen in de Milieulijst die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijks opstelt. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst.

Wat heeft u daaraan als VHG-lid?
De regeling maakt het voor uw zakelijke opdrachtgevers - bijvoorbeeld bedrijvenparken met een eigen fonds (BIZ) - extra aantrekkelijk om te investeren in hun groene buitenruimte. Als hovenier kunt u hen daarbij helpen met advies, uitvoering en uiteraard onderhoud. De VHG-handleiding De Levende Tuin biedt daarvoor een handige leidraad en vele inspirerende voorbeelden. Kortom: u heeft hiermee een extra kans om u te profileren als groenprofessional voor een duurzame buitenruimte.

Hoe helpt VHG u hierbij?
VHG heeft twee folders ontwikkeld: een voor u als hovenier en een voor uw opdrachtgever. Daarin staat wat de regeling inhoudt, om welke investeringen het gaat en hoe het werkt. In de versie voor u als VHG-hovenier staat bovendien omschreven wat u kunt doen wanneer uw opdrachtgever overweegt te investeren in duurzame maatregelen. In de versie voor opdrachtgevers zijn de voordelen van een groene omgeving nog eens extra benadrukt.

Speciaal voor VHG-leden en hun opdrachtgevers heeft VHG afspraken gemaakt met de subsidieadviseurs van Grant Thornton. Zij bieden advies en ondersteuning in de procedure.

De documenten kunt u vanuit het ledengedeelte op de VHG website inzien en downloaden.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten