Opdrachtgevers:

Familiestatuut

Een familiebedrijf? Stel een familiestatuut op!

Veel hoveniersbedrijven zijn familiebedrijven. Formeel betekent dit dat (een aanzienlijk deel van) het bedrijf wordt beheerd door leden van een familie (ouders en kinderen, broers en zussen, neven en nichten etc.). Familiebanden zorgen voor een automatische verbondenheid wanneer er gezamenlijk ondernomen wordt. Dat heeft voordelen, maar kan ook voor spanningen zorgen. Oorzaak hiervan is vaak dat  bepaalde zaken (taken, verwachtingen e.d.) niet worden uitgesproken en er dus onduidelijkheden zijn. Helaas zijn hier voldoende praktijkvoorbeelden van.

Het is dus belangrijk om als familie vast te leggen hoe je met elkaar wilt ondernemen. Wat is onze gezamenlijke filosofie en welke spelregels spreken we met elkaar af? Al deze afspraken zijn vast te leggen in een familiestatuut.

Hier kunt een informatiebrochure over het familiestatuut en een bijbehorend voorbeeld van een fictief hoveniersbedrijf downloaden. U krijgt dan een goed beeld van een familiestatuut en hoe deze voor u eruit kan zien. Uiteraard kan de inhoud van het familiestatuut voor elk bedrijf anders zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 085-333 77 00 of ondernemershelpdesk@vhg.org .

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten