Opdrachtgevers:

Te koop: Hoveniersbedrijf Zuidwest-Nederland

Te koop: Hoveniersbedrijf Zuidwest-Nederland

Geplaatst op: vrijdag 24 mei 2019

Wegens oriëntatie op andere interesses en gebrek aan opvolging in het bedrijf wordt een goedlopend hoveniersbedrijf te koop aangeboden.

De bedrijfsactiviteiten richten zich voornamelijk op aanleg- en onderhoudsactiviteiten in de particuliere markt en de zakelijke markt. Het klantenbestand kent een zeer goede spreiding (particulier en zakelijk) alsmede een hoge mate van klanttrouwheid. Het bedrijf heeft een goede naamsbekendheid en stabiele marktpositie in het hogere segment.

Het gemiddelde omzetniveau bedraagt € 1.400.000,- op jaarbasis. Het bedrijf kent een structurele winstgevendheid. Circa 56% van de omzet is afkomstig uit aanlegwerkzaamheden, de resterende circa 44% wordt gerealiseerd vanuit onderhoudswerkzaamheden.

In het bedrijf zijn circa 10 Fte’s actief naast de DGA. In piekperioden wordt gebruik gemaakt van (3) uitzendkrachten die al jaren bij de onderneming betrokken zijn. De werkzaamheden vinden met name in een straal van 30 kilometer plaats. Het bedrijf is gevestigd op eigen terrein met diverse opstallen en kent een centrale ligging met een uitstekende bereikbaarheid.

De onderneming biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een hoveniersbedrijf dat opzoek is naar uitbreiding. Ook voor een MBI-kandidaat met relevante ervaring en beschikbare financiële middelen biedt het bedrijf goede toekomstmogelijkheden.

De meerderheidsaandeelhouder, de oprichter, is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan zijn opvolger. De minderheidsaandeelhouder is in loondienst als bedrijfsleider van de vennootschap en wenst zijn dienstverband voort te zetten.

Het betreft een aandelentransactie waarbij ten minste een meerderheidsbelang wordt verkregen. Het onroerend goed is eveneens te koop, eventueel na een voorafgaande huurperiode. Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

 

Aanvullende gegevens

Omzet per jaar: 1.000.000 - 2.500.000
Regio: Nederland
Rechtsvorm: B.V.
Aantal werknemers (fte): 11 - 50

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VHG Ondernemershelpdesk,
Johan Tuenter, tel. 030-65 95 550 of j.tuenter@vhg.org.

 

Reageer via VHG

Graag alle velden gemarkeerd met een * invullen

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten