Duurzaam inkopen

Duurzaam inkopen

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt voor ondernemers in het groen. VHG vindt het dan ook van groot belang dat ondernemers de kans krijgen zich op MVO-aspecten te kunnen onderscheiden en hier op geselecteerd te kunnen worden. Branchevereniging VHG besteedt op verschillende manieren aandacht aan het stimuleren van duurzaam inkopen.

Bij duurzaam aanbesteden geldt natuurlijk wel dat duurzaamheidscriteria proportioneel zijn en ook de toegang tot het MKB bij aanbestedingen waarborgen in lijn met de Gids Proportionaliteit (par. 3.5.6).

Productcriteria groenvoorzieningen
VHG heeft actief deelgenomen aan de actualisatie van de duurzaam inkoopcriteria voor groenvoorzieningen. De overheid wil de markt voor duurzame producten stimuleren. In haar duurzaam inkoopbeleid zijn voor 45 productgroepen criteria vastgesteld. Groenvoorziening is één van deze productgroepen. VHG heeft bij de actualisatie ingezet op een meer integrale aanpak van duurzaam inkopen. In de meest recente versie is naast aandacht voor boomkwekerijproducten, bemesting en gewasbeschermingsmiddelen meer aandacht voor het ontwerp van groenvoorzieningen. Ook geeft de nieuwe criteriaset een handvat voor het opstellen voor een Plan van Aanpak op het gebied van duurzaamheid. De meest recente versie vindt u op de website van Pianoo.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten