Zwemvijvers & natuurbaden

Zwemvijvers en natuurbaden

Zowel bij particuliere als bij zakelijke opdrachtgevers groeit de behoefte aan natuurlijke zwemmogelijkheden. Verschillende VHG-leden hebben zich gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers, maar lopen tegen belemmeringen aan in de huidige zwemwaterregels. Branchevereniging VHG pleit dan ook voor het opnemen van zwemvijvers en natuurbaden in de nieuwe Zwemwaterwetgeving.

Huidige wetgeving
Op basis van de huidige wetgeving is het alleen toegestaan om zwemvijvers voor particulier gebruik aan te leggen. In (semi)openbare ruimten zijn zwemvijvers en natuurbaden niet toegestaan. Duurzame innovatieve oplossingen mogen daardoor niet worden toegepast.

Voorbereiding nieuwe Zwemwaterwetgeving
VHG voert overleg met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu over de nieuwe zwemwaterwetgeving die in voorbereiding is. Daarbij pleit VHG voor het opnemen van zwemvijvers en natuurbaden in de wet. Dat vergroot de mogelijkheden om duurzame watersystemen aan te leggen, chemicaliëngebruik te verminderen en geld en energie te besparen.

Om de kwaliteit van het zwemwater te waarborgen, beveelt VHG aan om de FLL-standaard in de wetgeving te verankeren. Deze standaard is een richtlijn voor de aanleg en het onderhoud van zwembaden met biologische waterbehandeling.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten