Opdrachtgevers:

Onderwijs & Scholingsbeleid

VHG-Journaal 'Doorstroomproject'
Tweede VHG Docentendag een groot succes
Plantenkennistrainer
Onderwijscahier
Plantenkenniskaart
Bedrijfsscholingsplan
Stageovereenkomsten
Subsidieregelingen
VHG Branche-opleiding

 

Goed groen onderwijs maak je samen

Branchevereniging VHG spant zich in om de instroom en de kwaliteit van het groene onderwijs te bevorderen. Dat doen we samen met de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De ervaringen die we daarmee de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben we gebundeld in het boekje ‘Goed groen onderwijs maak je samen’. U kunt het boekje hier online doorbladeren. Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen, stuur dan een e-mail naar j.mul@vhg.org.

Het bladerbare document het Groenboek Onderwijs kunt u hier inzien.VHG-Journaal 'Doorstroomproject'


Om de doorstroom van jongeren vanuit het vmbo-groen naar het mbo-groen te stimuleren, is Branchevereniging VHG in samenwerking met VHG-leden en scholen het Project Doorstroom gestart. Door vmbo-leerlingen in contact te laten komen met de praktijk, hoopt VHG hen te enthousiasmeren te kiezen voor het groene vak en door de stromen naar het groene mbo. Met resultaat, want er is een toename van het aantal leerlingen op het groene mbo van het Helicon in Eindhoven!
Verleiden tot het kiezen voor groen VMBO
Flyer 'verleiden tot het kiezen voor groen VMBO'

 

Tweede VHG Docentendag een groot succes

Ruim tachtig docenten van groene mbo-scholen bezochten 5 oktober 2017 op uitnodiging van Branchevereniging VHG bij van Hall Larenstein de VHG Docentendag. De nieuwe VHG Docentendag maakt onderdeel uit van het beleid van Branchevereniging VHG om het groene bedrijfsleven en onderwijs méér met elkaar in contact te brengen.

Tijdens de VHG Docentendag werden verschillende workshops gegeven:
De groenmedewerker in de toekomst 
Keuzedeel Dak- en Gevelbegroening
Bodem en bemesting
Bodem en bodemstructuur
De veerkrachtige groene stad

Bedrijven en scholen werken samen aan actueel groen onderwijs

VHG Plantenkennistrainer

VHG Plantenkennistrainer maakt leren leuk
Een goede vakbekwame hovenier weet alles van planten en zijn toepassingen. Wie leert voor hovenier, is dus eigenlijk iedere dag met plantenkennis bezig. Dat komt er natuurlijk niet altijd van. Daarom heeft Branchevereniging VHG de VHG Plantenkennistrainer ontwikkeld.

Leer spelenderwijs
Via uw smartphone, tablet of pc krijgt u iedere dag drie meerkeuzevragen over planten. Die vragen beantwoorden kost maar een paar minuten van uw tijd. En u doet het op een moment van de dag, wanneer het u uitkomt. Het enige dat u nodig heeft, is een internetverbinding. Een eigentijdse en plezierige manier van leren! Je leert sneller en onthoudt beter wat je leert. Voor ondernemers en medewerkers is het een leuke manier om hun kennis van planten te onderhouden.

Diverse abonnementen
Nieuw in de plantenkennistrainer zijn de verschillende vragensets op drie niveaus; namelijk Aankomend Hovenier, Hovenier en Vakbekwaam Hovenier. 

Hoe kom ik aan de plantenkennistrainer?
Op dit moment worden abonnementen uitgegeven tot 1 augustus 2018.

Leerlingen van de VHG Branche-opleiding ontvangen een inlogcode via de licentieschool van de VHG Branche-opleiding waar zij hun opleiding volgen.

Leden van Branchevereniging VHG en associé-leden ontvangen één abonnement gratis, dit gaat aan de hand van uw lidnummer. Het gaat om een abonnement op het niveau Vakbekwaam Hovenier. Voor het aanvragen van een gratis licentie kunt u het onderstaande formulier invullen.

Deelnameformulier

  1. Invoervelden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
  1. Bedrijfsnaam *
  2. Lidnummer *
  3. Contactpersoon *
  4. E-mailadres *
  5. Telefoonnummer *


Meer abonnementen voor lidbedrijven van Branchevereniging VHG kosten € 10,00 (excl. btw). Deze zijn verkrijgbaar via de webshop van het Ontwikkelcentrum, klik hier.

Inloggen en aanmaken account
Als u de inlogcode heeft ontvangen, klikt u hier. Hier wordt u gevraagd naar uw e-mailadres en uw wachtwoord. Vanaf dat moment ontvangt u dagelijks via e-mail de vragen over de planten. U dient dagelijks opnieuw in te loggen.

Om snellere toegang te krijgen tot de plantenkennistrainer verdient het de aanbeveling om twee zaken te regelen:
1. Toegang tot de plantenkennistrainer via een icoontje op uw scherm. Deze
    instructie helpt u een icoontje op uw scherm te krijgen waarmee u rechtstreeks toegang
    krijgt tot uw plantenkennistrainer.
2. Uw wachtwoord 'bewaren' zodat u dat niet opnieuw in hoeft te voeren. U volgt
    daarvoor deze instructie.

Helpdesk
Mocht u problemen ondervinden bij het installeren of gebruiken van de VHG plantenkennistrainer dan is er hulp beschikbaar via support@ontwikkelcentrum.nl.


Plantenkenniskaart

Branchevereniging VHG heeft in 2011 de plantenkenniskaart geïntroduceerd om de discussie over de borging van kennis in het hoveniersonderwijs kracht bij te zetten. In de nieuwe kwalificatiedossiers voor hovenier en groenvoorziener, wordt de plantenkenniskaart als verplichting opgenomen. De kwalificatiedossiers, waarvoor deze plantenkenniskaart verplicht is gesteld, worden in 2013 getest en kunnen nog aangepast worden.

U kunt hier de plantenkenniskaart gratis downloaden.


 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten