Opdrachtgevers:

Onderwijs & Scholingsbeleid

Goed groen onderwijs maak je samen
VHG Docentendag 2018
VHG-Journaal 'Doorstroomproject'
Plantenkennistrainer
Onderwijscahier
Plantenkenniskaart
Bedrijfsscholingsplan
Stageovereenkomsten
Subsidieregelingen
VHG Branche-opleiding

 

Goed groen onderwijs maak je samen

Branchevereniging VHG spant zich in om de instroom en de kwaliteit van het groene onderwijs te bevorderen. Dat doen we samen met de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De ervaringen die we daarmee de afgelopen jaren hebben opgedaan, hebben we gebundeld in het boekje ‘Goed groen onderwijs maak je samen’. U kunt het boekje hier online doorbladeren. Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen, stuur dan een e-mail naar j.mul@vhg.org.

Het bladerbare document het Groenboek Onderwijs kunt u hier inzien.

 

VHG Docentendag 2018

Het groene vak ontwikkelt zich enorm. De functie van groen verandert, groen draagt bij aan ons leefmilieu, gezondheid en welbevinden en is duurzaam. VHG streeft ernaar om zo optimaal mogelijk bij te dragen aan kennis over groen op vmbo- en mbo-scholen. Dat zorgt voor kwalitatief goede en aantrekkelijke opleidingen. Tijdens de VHG Docentendag presenteren toonaangevende professionals uit de praktijk u de laatste groene innovaties. Klik hier om in te schrijven!VHG-Journaal 'Doorstroomproject'


Om de doorstroom van jongeren vanuit het vmbo-groen naar het mbo-groen te stimuleren, is Branchevereniging VHG in samenwerking met VHG-leden en scholen het Project Doorstroom gestart. Door vmbo-leerlingen in contact te laten komen met de praktijk, hoopt VHG hen te enthousiasmeren te kiezen voor het groene vak en door de stromen naar het groene mbo. Met resultaat, want er is een toename van het aantal leerlingen op het groene mbo van het Helicon in Eindhoven!
Verleiden tot het kiezen voor groen VMBO
Flyer 'verleiden tot het kiezen voor groen VMBO'

 

VHG Plantenkennistrainer

De VHG Plantenkennistrainer is vanaf 1 september 2018 niet meer beschikbaar. De organisatie die de plantenkennistrainer online beschikbaar stelde en onderhield, zal deze dienst vanaf 1 september 2018 niet meer uitvoeren. Gesprekken met een andere partij zijn gaande en zodra er meer bekend is, wordt u daarover geïnformeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Zijlmans, VHG beleidsadviseur Onderwijs, tel. 030-65 95 666 of j.zijlmans@vhg.org.
 

Plantenkenniskaart

Branchevereniging VHG heeft in 2011 de plantenkenniskaart geïntroduceerd om de discussie over de borging van kennis in het hoveniersonderwijs kracht bij te zetten. In de nieuwe kwalificatiedossiers voor hovenier en groenvoorziener, wordt de plantenkenniskaart als verplichting opgenomen. De kwalificatiedossiers, waarvoor deze plantenkenniskaart verplicht is gesteld, worden in 2013 getest en kunnen nog aangepast worden.

U kunt hier de plantenkenniskaart gratis downloaden.


 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten