Onderwijscahier

Onderwijscahier

Het groene vakmanschap én het groene onderwijs zijn aan het veranderen. Zo hebben de onderwijsinstellingen te maken met instituties die wegvallen en financiën die onder druk staan. Tegelijkertijd wordt van de groene professional meer gevraagd, zowel in de breedte als in de diepte. De personeelsbehoefte stijgt bovendien, terwijl de instroom in het mbo al een aantal jaren daalt. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, heeft VHG een plan ontwikkeld om onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Samen willen we de opleidingen beter en aantrekkelijker maken.
 
Hoe gaan we dat doen?
In het Onderwijscahier dat we hebben ontwikkeld, staat omschreven hoe Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners samen met onderwijs en bedrijfsleven goed groen onderwijs wil maken. Een exemplaar van dit cahier treft u hier aan. U leest hierin hoe het groene vakmanschap verandert en wat dat betekent voor het groene onderwijs. En welke acties VHG onderneemt. Voor elke betrokken partij is hierin een rol weggelegd. Ook voor u.

Doet u mee?
Voelt u zich aangesproken door dit Onderwijscahier en wilt u hierover met de betrokken partijen in gesprek gaan? Of wilt u een actieve bijdrage leveren aan goed groen onderwijs? Laat het ons weten. Bel of e-mail Jeroen Zijlmans, beleidsadviseur Onderwijs, 085-330 77 00 of j.zijlmans@vhg.org. Goed groen onderwijs, dat maken we samen.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten