Vraag van de Week

Vraag van de Week


VHG Nieuwsbrief 15 april 2021

Wat zijn de plannen van SZW met de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)?

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) binnen bedrijven moet beter, vindt de overheid. Daarom is in 2020 een meerjarenplan opgesteld om dit te bereiken: het Meerjarenplan verbetering naleving RI&E 2020-2023. Wat is de stand van zaken?

Om het vervolg van het antwoord op deze vraag te kunnen lezen, moet u zijn ingelogd op het ledengedeelte van deze website. Dat kunt u hieronder doen. Bent u nog geen lid van VHG? Kies dan hieronder voor 'Ik wil lid worden' of 'Meer informatie'.


Vraag van de Week

Wekelijks beantwoordt VHG Ondernemershelpdesk één Vraag van de Week via de digitale nieuwsbrief. Op het ledengedeelte van deze webpagina, leest u de antwoorden op onderstaande vragen van de afgelopen weken.

8 april: Mijn medewerkers werken momenteel ook op zaterdag. Tellen de gewerkte uren mee voor de te bereiken jaarurennorm of moet ik deze uren direct uitbetalen?

1 april: Klopt het dat de meeruren van mijn medewerkers ten opzichte van hun jaarurennorm in maart moeten worden afgerekend?

25 maart: Moet ik mij als zelfstandige ook aan de Arbowet houden? En dus een RI&E hebben?

18 maart: Is 5 mei 2021 een doorbetaalde vrije dag voor mijn werknemers?

11 maart: Op een van onze projectlocatie heeft de Arbeidsinspectie het werk stilgelegd nadat was vastgesteld dat onze medewerkers te veel worden blootgesteld aan stof bij het op maat zagen van houten balken en planken. Is de Arbeidsinspectie bevoegd dit te doen en waarop is hun inhoudelijk oordeel op gebaseerd?

4 maart: Voor wie is het meldpunt achterstallige betalingen bedoeld?

*****

Heeft u andere vragen, neemt u dan contact op met VHG Ondernemershelpdesk, tel (085) 330 77 00 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org

Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten