Opdrachtgevers:

Vraag van de Week

Vraag van de Week


VHG Nieuwsbrief 18 juli 2019

Een vakantiekracht van 16 jaar wil in ons bedrijf graag ook werken met machines, zoals een bosmaaier. Mag dat?


Jongeren tot 18 jaar mogen een bijbaan of vakantiebaan hebben en natuurlijk stage lopen. De Rijksoverheid stelt hier echter wel regels aan om te voorkomen dat dit werk te zwaar of gevaarlijk is.

Om het vervolg van het antwoord op deze vraag te kunnen lezen, moet u zijn ingelogd op het ledengedeelte van deze website. Dat kunt u hieronder doen. Bent u nog geen lid van VHG? Kies dan hieronder voor 'Ik wil lid worden' of 'Meer informatie'.

Vraag van de Week

Wekelijks beantwoordt VHG Ondernemershelpdesk één Vraag van de Week via de digitale nieuwsbrief. Op het ledengedeelte van deze webpagina, leest u de antwoorden op onderstaande vragen van de afgelopen weken.

11 juli: Kan ik mijn werknemer studiekosten laten terugbetalen wanneer hij zelf ontslag neemt?

4 jul: Mag een opdrachtgever werkzaamheden uit de scope van mijn raamovereenkomst aan een derde verstrekken?

27 juni: Op 1 januari 2020 gaat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in. Wat zijn de meest ingrijpende maatregelingen ten opzichte van de huidige geldende Wet Werk en Zekerheid (WWZ)?

20 juni: Wanneer zijn de door mij aangenomen werkzaamheden formeel opgeleverd? 

13 juni: Een werknemer wil na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd blijven werken. Welke bepalingen zijn van toepassing?

6 juni: Binnenkort worden er diploma’s uitgereikt aan mijn medewerkers die een BBL-opleiding of de VHG Branche-opleiding gevolgd hebben. Zijn er voor deze opleidingen subsidies verkrijgbaar?

29 mei: Wat houdt het VHG-garantiepakket in?

23 mei: Mijn medewerkers werken momenteel ook op zaterdag. Tellen de gewerkte uren mee voor de te bereiken jaarurennorm of moet ik deze uren direct uitbetalen?

*****

Heeft u andere vragen, neemt u dan contact op met VHG Ondernemershelpdesk, tel (030) 659 55 50 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org. Op dinsdag is VHG-Ondernemershelpdesk bereikbaar tot 20.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten