Opdrachtgevers:

Vraag van de Week

Vraag van deze week:

 

VHG Nieuwsbrief 17 januari:

 

Heeft een werknemer per 1 januari 2019 recht op een vergoeding van de kosten voor het vrijwillig afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie? Wat verandert er precies?

Ja, het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering met fysiotherapie wordt gestimuleerd, door bij het afsluiten aan de werknemer een vergoeding te geven van € 10,- bruto per maand.

Deze verplichting voor de werkgever is opgenomen in artikel 67 van de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland (looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020). 

Om het vervolg van het antwoord op deze vraag te kunnen lezen, moet u zijn ingelogd op het ledengedeelte van deze website. Dat kunt u hieronder doen. Bent u nog geen lid van VHG? Kies dan hieronder voor 'Ik wil lid worden' of 'Meer informatie'.

Vraag van de Week

Wekelijks beantwoordt VHG Ondernemershelpdesk één Vraag van de Week via de digitale nieuwsbrief. Op het ledengedeelte van deze webpagina, leest u de antwoorden op onderstaande vragen van de afgelopen weken.

10 januari: Op basis van de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland worden jaarlijks de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar aangewezen als verplichte vakantiedagen. Als een werknemer in deze periode ziek is, kunnen we hem dan verplichten vakantiedagen op te nemen gedurende deze periode?

3 januari: Wat is de loonstijging per 1 januari 2019?

20 december: Moet een werkgever voor consignatiediensten afspraken schriftelijk vastleggen? En zo ja, welke dan? 

13 december: Het recht van partners op geboorteverlof wordt per 1 januari 2019 uitgebreid. Wat verandert er precies?

6 december: De Arbowet is per 1 juli 2017 veranderd. Heeft mijn preventiemedewerker nog genoeg kennis in huis om zijn taak goed te kunnen vervullen?

29 november: Mijn medewerker wil per 1 december ergens anders gaan werken. Mag ik hem aan zijn opzegtermijn houden?

22 november: Het lage btw-tarief wordt op 1 januari 2019 verhoogd van 6% naar 9%. Hoe moet ik daarmee omgaan bij het maken van mijn huidige offertes?

*****

Heeft u andere vragen, neemt u dan contact op met VHG Ondernemershelpdesk, tel (030) 659 55 50 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org. Op dinsdag is VHG-Ondernemershelpdesk bereikbaar tot 20.00 uur.

Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten