Opdrachtgevers:

Vraag van de Week

Vraag van de Week


VHG Nieuwsbrief 4 juni 2020

 

Ben ik verplicht het loon door te betalen van een werknemer die een negatief reisadvies (vanwege corona) van de overheid negeert en bij terugkeer in quarantaine moet?

Als uw werknemer ondanks een negatief reisadvies (lees: code rood)  en duidelijke instructies van u als werkgever toch een risicogebied bezoekt en vervolgens ziek wordt en/of (dus) in quarantaine (bijvoorbeeld 14 dagen) moet geldt voor u als werkgever mogelijk geen loondoorbetalingsverplichting.  Afhankelijk van de daadwerkelijke situatie kan een rechter dan oordelen dat de ziekte of noodzakelijke quarantaine door opzet of nalatigheid van uw werknemer is ontstaan.

Om het vervolg van het antwoord op deze vraag te kunnen lezen, moet u zijn ingelogd op het ledengedeelte van deze website. Dat kunt u hieronder doen. Bent u nog geen lid van VHG? Kies dan hieronder voor 'Ik wil lid worden' of 'Meer informatie'.


Vraag van de Week

Wekelijks beantwoordt VHG Ondernemershelpdesk één Vraag van de Week via de digitale nieuwsbrief. Op het ledengedeelte van deze webpagina, leest u de antwoorden op onderstaande vragen van de afgelopen weken.

28 mei: Wat houdt de verruiming van de vrije ruimte werkkostenregeling 2020 in?

20 mei: Ik ben van plan om per 1 juni 2020 een medewerker aan te nemen met een jaarcontract en een fulltime dienstverband. Wat wordt zijn jaarnorm en op hoeveel vakantieuren heeft deze medewerker recht?

14 mei: Ben ik als hovenier verplicht om bij werkzaamheden bij particulieren te voldoen aan de flora- en faunawetgeving?

7 mei: Mag een werknemer een vastgestelde vakantie eenzijdig intrekken? Bijvoorbeeld omdat hij vanwege de corona-maatregelen niet op vakantie kan?

30 april: Is 5 mei 2020 een doorbetaalde vrije dag voor mijn werknemers?

24 maart: Hoeveel medewerkers mogen op basis van de RIVM-richtlijnen samen in de bedrijfsauto reizen?

*****

Heeft u andere vragen, neemt u dan contact op met VHG Ondernemershelpdesk, tel (030) 659 55 50 of stuur een e-mail naar ondernemershelpdesk@vhg.org

Klik hier voor meer informatie over het VHG-lidmaatschap.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten