Certificering ETW

Certificering ETW

VHG is als de Nederlandse vertegenwoordiger van de EAC (Eurepean Arboricultural Council) verantwoordelijk voor de kwaliteit van het examen European Tree Worker (ETW) in Nederland. Op basis van de reglementen van de EAC is in samenwerking met de VHG ETW Vaststellingscommissie en de exameninstellingen IPC Groene Ruimte en Praktijkcentrum Bomen het Examendocument European Tree Worker opgesteld. Op basis van dit document worden alle examens in Nederland afgenomen. Als een deelnemer slaagt ontvangt deze vanuit de EAC het ETW-certificaat en zal worden toegevoegd aan het Europese register. Een ETW-certificaat is 3 jaar geldig en zal daarna opnieuw aangevraagd moeten worden (hercertificering). Daarvoor is het noodzakelijk om aantoonbaar de vakkennis bij te houden. Zie hieronder bij hercertificering ETW. 

Hercertificering ETW

Sinds 1 januari 2013 is de hercertificeringseis voor ETW-ers ingevoerd. Om de certificering te kunnen blijven voeren moet een ETW-er punten halen volgens een vastgestelde systematiek (totaal 30 punten in 3 jaar waarvan minimaal 4 voor ziekten en plagen en minimaal 6 voor veiligheid bij werken aan bomen).

Veel ETW-ers dreigen hun certificaat te verliezen, omdat ze na 3 jaar onvoldoende punten hebben. Wanneer er binnen drie jaar niet voldoende punten zijn gehaald wordt de ETW’er uit het register gehaald en wordt het certificaat inactief. Vervolgens krijgt de ETW’er één jaar extra tijd om alsnog de 30 punten te behalen. Dit éénmalige pardon is geen reden om achterover te leunen want voor de volgende cyclus van drie jaar moeten weer 30 punten worden gescoord. Daarvoor heeft de ETW’er dan nog maar twee jaar de tijd. Lukt het niet om in de gestelde periode voldoende punten te halen dan wordt de ETW’er definitief uit het systeem gehaald en moet opnieuw examen worden gedaan.

Belangrijk is dat u voor u zelf en/of uw medewerkers op www.MijnETW.nl nagaat of u voldoende punten heeft en zo nodig maatregelen neemt.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten