Opdrachtgevers:

VHG Kennisbijeenkomst Urban Forestry

VHG Kennisbijeenkomst Urban Forestry

Deze bijeenkomst, georganiseeerd door VHG Platform Boomspecialisten, vond plaats op donderdag 15 oktober 2020 bij de Botanische Tuin van de TU Delft. Thema’s van deze bijeenkomst waren de boomstructuur in relatie tot het klimaat en groeiplaatsen.

U kunt de bijeenkomst hier terugkijken. 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

Klimaatarboretum TU Delft
Bomen spelen in stedelijk gebied een cruciale rol in de beperking van luchttemperaturen. De boomarchitectuur (kroonvorm, tak- en stengelstructuur, bladvorm, bladoppervlakte, etc.) verschillen sterk per soort. De TU Delft onderzoekt de komende tijd op verschillende locaties in land de relatie tussen de variabelen in boomarchitectuur en de koelprestaties in de zogenaamde Urban Climate Arboreta. René van de Velde, universitair hoofddocent Urban Forestry TU Delft gaf een toelichting.

Het beste groeimedium voor bomen!
Gemeente Amsterdam voert in samenwerking met de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB) en het OOGSTfonds een grootschalige wetenschappelijk proef uit. In het Westelijk Havengebied van Amsterdam zijn 180 iepen geplant in vijftien verschillende groeimedia, met name granulaten, van acht verschillende leveranciers. De ontwikkeling zal de komende vijf jaar intensief worden gevolgd. Hans Kaljee, Bomenconsulent gemeente Amsterdam gaf een toelichting.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten