Opdrachtgevers:

Natuurlijk Zwemwater

VHG Platform Natuurlijk Zwemwater

Bedrijven die zich toeleggen op het bouwen van zwemvijvers, kunnen zich aansluiten bij VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater (Zwemvijverbouwers). Het platform is in 2013 opgericht op initiatief van VHG-leden, als antwoord op de behoefte om gezamenlijk activiteiten rondom zwemvijvers te ontplooien en daarmee de ontwikkeling van dit vakgebied te bevorderen.

  

 


Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB)
Het aanleggen van zwemvijvers is specialistisch werk. De kennis hiervoor is niet wijd verspreid. Met de oprichting van het Platform voor Natuurlijk Zwemwater binnen Branchevereniging VHG is er een Nederlands platform ontstaan dat zich aansluit bij de Europese organisatie op dit vakgebied: de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). Op 15 en 16 november 2017 vond het 9de IOB Congres in Nederland plaats. Het 10de IOB Congres werd op 9 en 10 september 2019 in Polen georganiseerd.Promotie
Het platform wil een rol spelen in het promoten van zwemvijvers in zowel particuliere tuinen als in het openbare groen. Dit laatste komt in Nederland nog weinig voor, aangezien de huidige zwemwaterwetgeving er geen ruimte voor biedt. Zwemvijvers in de (semi)openbare ruimte moeten chloorgereinigd zijn of in verbinding staan met grondwater. Geleerd kan worden van collega’s in Duitsland, waar men de FLL-standaard hanteert. Deze standaard is een richtlijn voor de aanleg en het onderhoud van zwembaden met biologische waterbehandeling. Het platform wil deze standaard in het Nederlands vertalen en toepassen. Het hanteren van deze richtlijn helpt om de potentiële klant duidelijk te maken wat een goede zwemvijver is. Daarmee kan de branche zich profileren als specialist op dit terrein.

Lobby
Een andere belangrijke taak van het platform is het uitvoeren van de politieke lobby voor onderwerpen die de zwemvijverbouw betreffen. Zo kan het platform zijn stem laten horen in de nieuwe zwemwaterwetgeving die in ontwikkeling is.

Platformbegeleidingsgroep
De activiteiten van VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater worden voorbereid door een begeleidingsgroep bestaande uit een aantal ondernemers. Deze begeleidingsgroep stelt een jaarplan op inclusief een begroting voor de geplande activiteiten.

De begeleidingsgroep van VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater bestaat uit:
Wiljan Bruggeman (Bruggeman HoveniersIOntwerpers)
Klaas Jan Hofstra (Verhoeve Groen)
Jeroen Janszen (Farwick Groenspecialisten)
Sander Voortman (LilyPond)
Jorrit Zwart (Koninklijke Ginkel Groep)

Deelnemen
VHG-leden kunnen kosteloos deelnemen aan het platform. Voor niet-leden geldt een aparte bijdrage. Wilt u meer informatie of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Ingrid Sangers van Branchevereniging VHG via i.sangers@vhg.org, tel. 030-65 95 665.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten