Opdrachtgevers:

IOB Congres

Negende internationale zwemvijvercongres in Leeuwarden

Het negende internationale zwemvijvercongres vond op 15 en 16 november 2017 in Leeuwarden plaats en had als thema ‘Aan de waterkant’. Organisator was de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). IOB kon voor de ondersteuning in de organisatie van deze editie rekenen op haar Nederlandse lid, VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater.

Het IOB-congres bracht gedurende twee dagen professionals uit de hele wereld bij elkaar. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten werden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. Zo bevatte het programma lezingen van internationaal gerenommeerde experts uit Nederland, de Duitstalige landen, Polen, Frankrijk en België. Zij informeerden de deelnemers bij over actuele onderwerpen zoals de introductie van de gloednieuwe ‘Richtlijnen voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de particuliere zwemvijvers en -baden’ in Duitsland, sulfaten in het water in combinatie met een fast-slowfilter en schelpen en slakken in de zwemvijver. Ook werden de eerste resultaten gepresenteerd van onderzoek naar virussen, Cryptosporidium en Giardia.

Leeuwarden waterhoofdstad
Het congres vond plaats op een toepasselijke locatie: het WTC Conference Center in Leeuwarden, de waterhoofdstad van Europa. In Leeuwarden is ook de WaterCampus gevestigd, een onderwijs- en onderzoekscentrum van internationaal belang. Dit centrum was tijdens de congresdagen optioneel te bezoeken.

Pondy Award
Tijdens het IOB-congres werd ook de internationale Pondy Award uitgereikt. Voor deze award waren twee inzendingen uit Nederland genomineerd. Winnaar in de categorie particuliere Natuurlijke Zwembaden is de Koninklijke Ginkel Groep. LilyPond is als tweede geëindigd in de categorie particuliere zwemvijvers.

Deelname
In 2019 vond het IOB-congres in Polen plaats. Meer informatie is te vinden op de IOB Congres-website.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten