Opdrachtgevers:

Themabijeenkomsten 2019 en ouder

Themabijeenkomst woensdag 27 november 2019
Op woensdag 27 november 2019 organiseerde VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater een themabijeenkomst in Kampen. Tijdens deze bijeenkomst is een presentatie gehouden door Jorrit Zwart(Koninklijke Ginkel Groep) over de bevindingen na een half jaar na de aanleg van De Peppel (eerste openbare zwemvijver van Nederland te Ede). Daarnaast is door middel van beeldmateriaal de making off zwemvijver te IJsselmuiden gepresenteerd. Aansluitend is zwemvijver te IJsselmuide door de deelnemers bezocht. De bijeenkomst is afgesloten met de lezing 'Hoe hard is mijn zwemwater?' door Ing Waterbeheer Jiry de Waal(vijvermeester).

Themabijeenkomst donderdag 7 maart 2019
Op donderdag 7 maart 2019 organiseerde VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater een themabijeenkomst in Lemelerveld (Ov). De deelnemers van het platform waren door SealEco BV, producent en leverancier van onder andere zwemvijverfolie, uitgenodigd. SealEco BV besteedde in de presentatie onder andere aandacht aan PVC-folie voor zwemvijvers. Daarnaast kreeg de groep een rondleiding in de fabriek waar de innovaties op het gebied van zwemvijverfolie werden getoond. Aansluitend brachten we een bezoek aan zwemvijverproject met PVC-folie.

De heer John Koezen van Ecologisch adviesbureau Mens en Natuur gaf een boeiende lezing met de titel 'Natuurlijk zwemmen in een natuurlijke omgeving', over het toepassen van moeras- en oeverbeplanting rondom zwemvijvers.

Themabijeenkomst woensdag 19 september 2018
Op woensdag 19 september 2018 organiseerde VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater een themabijeenkomst bij Thermen Soesterberg; een sauna en wellnesscenter met een natuurlijk zwembad. Voor de deelnemers was het een unieke kans om buiten de openingstijden, deze locatie te bezoeken. Aansluitend gingen we op bedrijfsbezoek bij de Koninklijke Ginkel Groep in Veenendaal. 

Themabijeenkomst dinsdag 15 mei 2018
Op dinsdag 15 mei 2018 organiseerde het platform een themabijeenkomst bij Aquaflora in Vleuten. Al meer dan 40 jaar kweekt en verkoopt Aquaflora onder andere vijverplanten. Dit toonaangevende bedrijf maakt gebruik van de nieuwste technologieën en wetenschap. Meer dan 75 soorten waterlelies en 500 soorten vijverplanten worden bij Aquaflora in de computergestuurde kassen evenals buiten op het veld, gekweekt. Frank Wiegelman, directeur van Aquaflora, heeft ons hierover uitgebreid verteld en verzorgde een rondleiding door de kassen. Daarnaast werd een zwemvijverproject in de nabije omgeving van Vleuten bezocht.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten