Opdrachtgevers:

Activiteitenprogramma

Hoveniers maken er werk van
 

 

 

 

Krijgt u die ene vacature maar niet ingevuld? Denk dan eens aan iemand met een arbeidsbeperking. Met een beetje begeleiding is dat vaak een zeer rendabele oplossing voor het bedrijf en de collega's. Steeds meer mensen met een beperking vinden een baan bij een hovenier, groenvoorziener of andere ondernemer in het groen. Net zoals Bastiaan die bij Hovenier Gé Leurs werkt. Lees het volledige artikel in het VHG Magazine, editie december 2016.

 

 

 


 

 

 

 

 

Goed inzetbaar en loyaal
Dat wij als branche steeds meer mensen met een beperking aannemen, is iets om trots op te zijn. Maar vooral ook iets om mee door te gaan. Want veel mensen met een beperking zijn goed inzetbaar en loyaal.

100.000 banen
Er zijn verschillende instrumenten om u hierbij te steunen. Deze instrumenten komen voort uit de banenafspraak die werkgevers hebben gemaakt om in 2026 100.000 mensen met een beperking aan werk te helpen.

Begeleiding
De instrumenten bestaan uit praktische ondersteunende middelen zoals begeleiding van de werknemer in de vorm van interne of externe jobcoaching. Maar ook de vergoeding van aanpassingen of hulpmiddelen die nodig zijn.

Risico’s verkleinen
Er zijn instrumenten die de financiële risico’s voor werkgevers verkleinen. Denk hierbij aan proefplaatsing en een no-risk polis voor ziekteverzuim.

Financiële steun
En er is financiële ondersteuning met een loonkostensubsidie, loondispensatie of mobiliteitsbonus.

Goodwill
De gedachte is dat met deze instrumenten in het achterhoofd werkgevers in de hoveniersbranche of groenvoorziening sneller denken aan iemand met een beperking. Zeker als vacatures lastiger te vervullen zijn. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de productiviteit en levert een boel goodwill op.

Meer weten?
Kijk op Op naar de 100.000 banen of neem contact op met een werkgeversservicepunt in uw regio.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten