Opdrachtgevers:

Begeleidingscommissie

Begeleidingscommissie Kennisplatform ZorgSaam

De leden van de begeleidingscommissie Kennisplatform ZorgSaam stellen zich hier graag aan u voor:

Harry van de Brug
"Ik ben geboren in een hoveniersgezin en heb altijd ook als hovenier gewerkt. Eerst in het ouderlijk bedrijf, maar nu alweer 26 jaar als zelfstandig ondernemer. Het bedrijf, Hoveniersbedrijf Harco is kleinschalig. De opdrachtgevers zijn particulieren en bedrijven. Voor deze groepen verzorgen wij de aanleg van de tuin als ook het onderhoud. Sinds 2009 bieden wij ook dagbestedingplaatsen op onze kwekerij De Harcohof. Meer informatie op www.harco-hoveniers.nl en www.harcohof.nl."

Teije Jacobi
"Het ondernemen zit mij in het bloed. Daarnaast sta ik midden in de maatschappij en heb ik hart voor mensen om mij heen. Naast de nodige levenservaring en het opvoeden van onze kinderen heb ik ervaring in onder andere coachend leidinggeven. Ik heb altijd in het groen gewerkt, als zelfstandig ondernemer/werkgever in het hoveniersvak en als bedrijfsleider in Wsw-verband. Hiernaast ben ik ook nog werkzaam als consulent en docent in het voortgezet Groen Onderwijs.

Ik ontmoet regelmatig mensen met een beperking die niet de mogelijkheden hebben om mee te draaien in het veeleisende bedrijfsleven. Ik ben van mening dat ook zij recht hebben op nuttig werk om zich daarin te kunnen ontplooien, wat tevens een middel is voor het verkrijgen van erkenning en waardering. Dit sluit aan bij de wet 'recht op arbeid voor iedereen'.

Ik vind het belangrijk om, met mijn ervaringen, kwaliteiten en mogelijkheden, ook daadwerkelijk iets te ondernemen voor deze groep mensen. Dit heeft geresulteerd in het realiseren van diverse werkzaamheden binnen 'Zorg in het Groen' voor een zinvolle dagbesteding, opleidingen en werkervaring. Kijk op www.hofvanarcadia.nl."

Jan Pouwelse
"Omdat ik naast mijn werk ook deel uit maak van de maatschappij, heb ik besloten actief deel te nemen aan het Kennisplatform ZorgSaam om na te gaan op welke wijze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet kunnen worden in het hovenierswerk. Uit ervaring weet ik wat je met die mensen kunt bereiken en wat je er als waardering voor terugkrijgt."

Gerard Meijering
"Ik ben in Amsterdam geboren en op negenjarige leeftijd met mijn ouders, broertje en zusje naar Norg verhuisd. Naar de 'parel van het noorden' zoals ik Norg noem en vind. Vanaf mijn zevende levensjaar wist ik al dat ik hovenier wilde worden. Na de lagere school heb ik met veel tegenzin de MAVO doorlopen om vervolgens naar de MTuS in Frederiksoord te gaan. In 1981 begon ik voor mezelf begon als hovenier. In 2006 heb ik naast mijn hoveniersbedrijf Groencentrum Norg een zorgbedrijf opgericht met de naam Groenzorg Norg. In dit bedrijf bieden we mensen met een beperking een dagbesteding met ondersteuning van deskundige begeleiders. Hier hebben we tegenwoordig ook een winkel waar we wijn, kaas, tapas en bloemen verkopen."

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten