Opdrachtgevers:

Activiteitenprogramma

VHG Regio Noord-Holland ‘Wat kan en mag er nog met grond?’


VHG Regio Noord-Holland organiseerde op donderdag 6 februari 2020 een kennisbijeenkomst met als thema ‘Wat kan en mag er nog met grond?.

Dit thema werd behandeld door de heer Henk Vorsteveld van Vorsteveld Omgevingsadvies B.V.

Tot voor kort was hij mede-eigenaar van BK Bouw en Milieuadvies. BK bouw en milieuadvies is een technisch en juridisch adviesbureau met een kleine 20 medewerkers variërend van juridische adviseurs tot en met ecologen en geluidsspecialisten. Per 1 januari 2019 is hij werkzaam als zelfstandig milieuadviseur.

Henk Vorsteveld is gespecialiseerd vergunningverlening en handhaving. Daarbij krijgt heel veel energie in het bijstaan van bedrijven die in een handhavingstraject verzeild zijn geraakt. Met betrekking tot opslag van grond en grondverzetwerkzaamheden hoeft een ondernemer daar niet heel veel moeite voor te doen, zo is zijn en mogelijk ook uw ervaring. Wet- en regelgeving is veel complex en blijkt niet altijd even praktisch toepasbaar. De grondverzetbranche en de grondhandel en bewerking is ook wel een branche die vaak onder een vergrootglas ligt.

Tijdens de kennisbijeenkomst nam Henk Vorsteveld u mee in onder ander de nieuwe handleiding Grond voor opslag en transport van kleine en grote partijen grond die door Branchevereniging VHG dit najaar aan haar leden beschikbaar is gesteld. Daarbij werd ook aandacht besteed aan actuele zaken als PFAS.

Tijdens en na afloop van de presentatie was voldoende ruimte om vragen te stellen maar vooral ook ervaringen uit te wisselen.

Programma
• Bedrijfspresentatie Krinkels inclusief rondleiding (optioneel)
• Korte toelichting op enkele actualiteiten door Richard Maaskant,
   hoofd Ondernemershelpdesk van Branchevereniging VHG.
• Toelichting Henk Vorsteveld op Wat kan en mag er nu nog met Grond?

*****

De regio is de ontmoetingsplaats voor de leden van Branchevereniging VHG in het betreffende gebied. Jaarlijks wordt hiervoor een activiteitenprogramma samengesteld.

In de agenda vindt u de data van alle bijeenkomsten van VHG regio Noord-Holland. Zodra deze beschikbaar is, vindt u hier ook de uitnodiging met het programma en de gegevens van de locatie etc.

***** 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten