Opdrachtgevers:

Kennisbijeenkomst 25 november 2019

 

 

Kom naar het Klimaatadaptatie event van VHG Regio Noord-Nederland

Kom naar het Klimaatadaptatie event van VHG Regio Noord-Nederland
VHG Regio Noord Nederland nodigt u van harte uit voor het Klimaatadaptatie event op maandagmiddag 25 november van 13.00 tot 17.00 uur in de Energiecampus Leeuwarden. Een middag boordevol energie, bewustwording, inspiratie, innovaties, maar vooral actie. Door klimaatverandering neemt de kans op wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen toe. Dat levert risico’s op voor onze economie, gezondheid en veiligheid, zowel in het stedelijk als het landelijk gebied, waar in stedelijk gebied 70% van het oppervlakte eigendom is van particulieren. Het is van groot belang dat we ons in Nederland voorbereiden en stappen zetten voor deze veranderingen. Als we niets doen, kan de schade in onze steden oplopen tot zo’n € 70 miljard in de periode tot 2050. De eerste bouwstenen hiervoor zijn gelegd met het Deltaplan ruimtelijke adaptatie.

Tijdens dit event nemen we u mee in de gevolgen van deze klimaatsverandering, handige praktijkvoorbeelden, een inspirerend verhaal over gebiedsontwikkeling met een gebiedslabel voor een toekomstbestendige leefomgeving. Daarnaast zal weervrouw Helga van Leur ons inspireren en meenemen in haar ervaringen met het klimaat en wat haar visie op deze grote opgave is, die we gezamenlijk zullen moeten aanpakken. Want met krachten bundelen, bereiken we het maximale resultaat!

Manifest De Levende Tuin
We worden ons gelukkig steeds meer bewust van onze omgeving en sorteren daarom voor op het behouden van een gezonde woon-, werk- en leefomgeving. De wetenschap is het er inmiddels over eens: Integraal vergroenen is noodzakelijk om het leefklimaat gezond, aantrekkelijk en veilig te houden. Hier is ook de kennis en ervaring voor nodig van grond-, weg- en waterbouwbedrijven, natuurorganisaties en de verbinding partijen vanuit Provincies en gemeenten om krachten te bundelen. Het beleid van de drie noordelijke provincies is erop gericht groen, duurzaamheid en veiligheid door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. En waar kan dat nu beter dan op schoolpleinen. Schoolpleinen zijn een plaats waar niet alleen kinderen, maar ook doel en beleid samen komen. De inrichting van de schoolpleinen worden gericht op gezonder, duurzamer en veiliger en de lesprogramma’s sluiten daarop aan. Daarom sluiten we dit event af met een interactie discussie. Dit is het startschot voor onder andere bedrijven, consumenten en overheden om actief de klimaatadaptatie op te pakken in de regio en om samen voor een gezonde en veilige toekomst te gaan voor iedereen.

Programma

13:00 uur

Ontvangst

13:15 uur

Opening en welkomstwoord Provincie Fryslân

13:30 uur

Douwe Faber en Douwe Snoek - Het verhaal achter de Energiecampus Leeuwarden

14:00 uur

Helga van Leur - De gevolgen van klimaatsverandering met regionale verbinding

15.00 uur

Pauze

15:15 uur

Matthijs van Dalen – NL Greenlabel Gebiedslabel, een toelichting op de methodiek waarmee op een laagdrempelige wijze duurzaamheid kan worden beoordeeld en geïntegreerd in de ontwerp-, uitvoerings- en beheerfase.

15.45 uur

Robert Jan Fontein -  Namens de Provincie Overijssel een toelichting op het programma Natuur voor elkaar! Een inspirerend voorbeeld waarop de provincie samen met partners vorm geeft aan beleven-benutten-beschermen van natuur, ook in de stad.

16.15 uur

Interactieve discussie – Op welke wijze en met wie kunt u een klimaat- en toekomstbestendige leefomgeving realiseren?

16.45 uur

Afsluitende netwerkborrel

17.30 uur

Einde

 

Locatie
Energiecampus Leeuwarden, Ynduksjewei 4, 8914 CA Leeuwarden.

Aanmelden
Als je aan deze Kennisbijeenkomst wilt deelnemen, kun je je onderstaand aanmelden. Ook als je gevestigd bent in een andere regio, ben je van harte welkom. En ken je collega-ondernemers die nog niet zijn aangesloten bij Branchevereniging VHG, dan mag je ze uiteraard als introducé aanmelden en meenemen. Door dat te doen ervaren ze, net als jij, direct de voordelen van het VHG-lidmaatschap en lever je een waardevolle bijdrage aan de wervingscampagne van onze vereniging. Melden jouw introducés zich vervolgens aan, dan profiteren ze de rest van dit jaar kosteloos van ál het ledenvoordeel.

VHG-bijeenkomsten: voor kennis & informatie, inspiratie en ontmoeten
Branchevereniging VHG organiseert jaarlijks tal van bijeenkomsten voor haar leden en niet-leden. Bijeenkomsten waar je je kennis kunt verbreden en verdiepen, kunt leren van en met collega’s en uiteraard ook kunt netwerken en bijpraten. Kijk in onze agenda voor alle VHG-bijeenkomsten. 

Graag tot ziens op 25 november!

Met vriendelijke groet,
VHG

Richard Maaskant
Hoofd Ondernemershelpdesk

  1. Invoervelden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Contactgegevens:

  1. Bedrijfsnaam *
  2. Voornaam *
  3. Achternaam *
  4. E-mailadres *
  5. Telefoonnummer *

Datum en locatie

  1. Bij evenementen en bijeenkomsten kan VHG beeld- en/of geluidsopnamen maken waarop u herkenbaar bent. Geef hieronder aan of u toestemming verleent voor het gebruik hiervan ten behoeve van publicaties/communicatie door VHG en hierbij betrokken partijen. *
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten