Opdrachtgevers:

Activiteitenprogramma

De regio is de ontmoetingsplaats voor de leden van Branchevereniging VHG in het betreffende gebied. Jaarlijks wordt hiervoor een activiteitenprogramma samengesteld.

In de agenda vindt u de data van alle bijeenkomsten van VHG regio Zuidwest-Nederland. Zodra deze beschikbaar is, vindt u hier ook de uitnodiging met het programma en de gegevens van de locatie etc.

VHG regio Zuidwest-Nederland organiseert studieclubbijeenkomsten voor groenvoorzieners in Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor meer informatie hierover klik hier.

Het programma van de studieclubs vindt u ook in de agenda.

*****

Zomerexcursie in Boskoop
Op 20 juni aanstaande nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan de zomerexcursie van de VHG Regio Zuidwest-Nederland. We brengen een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum in Boskoop, waarna aansluitend bij de rozentuin van Flora Boskoop een netwerkborrel en een maaltijd plaatsvinden.

Bij het Boomkwekerijmuseum gaat van 16 mei tot en met 12 oktober 2019 de expositie ‘Planten en klimaat, een hot item’ in op het effect van een veranderend klimaat. U ziet hoe planten zich aanpassen aan hittepieken en plensbuien. Sommige planten doen dat zó goed dat ze een botanische bandiet zijn geworden en niet meer welkom zijn, maar andere zijn een graag geziene gast geworden in de natuur en in onze tuin. Een tuin die goed tegen droogte kan en weinig onderhoud vergt, is een zogenaamde prairietuin. Een prachtige wandgrote foto van een tuin in de sfeer ervan nodigt u uit met enthousiasme aan het werk te gaan. Omdat grassen kenmerkend zijn voor een prairietuin, maakt u kennis met een paar verrassende soorten. In een interessante presentatie laat ir. Margareth Hop zien welke planten in staat zijn om een plensbui te trotseren. Ze heeft veel ervaring met regentuinen. In de plantvakken buiten vindt u een keur aan droogtetolerante planten en een groen dak met sedum en zonnepanelen. Al met al een expositie die u als groenprofessional niet mag missen.

Vervolgens staat er een rondvaart langs kwekerijen op het programma.Tijdens de afsluitende borrel en de maaltijd bij Roos eten & drinken heeft u de gelegenheid om te netwerken.

Het programma ziet er als volgt uit:
15:00 – 15:15 uur Ontvangst met koffie
15:15 – 16:15 uur Rondleiding en expositie Boomkwekerijmuseum
16:30 – 17:45 uur Rondvaart
18:00 – 18:30 uur Borrel
18:30 – 20:30 uur Diner

Locatie
Boomkwekerijmuseum, Reijerskoop 52-54 in Boskoop
VVV, Overslag 14 in Boskoop (het advies is om hier te parkeren)
Roos eten & drinken, Parklaan 4 in Boskoop

Aanmelden
U kunt zich via onderstaand formulier aanmelden voor deelname. Ook uw partner is van harte welkom om deel te nemen. Graag tot ziens op 20 juni!

  1. Invoervelden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
  1. Voornaam *
  2. Achternaam *
  3. Bedrijfsnaam *
  4. E-mailadres *
  5. Telefoonnummer *
  6. Heeft u dieetwensen, dan kunt u deze hier aangeven.
  7. Tijdens evenementen, vergaderingen en bijeenkomsten en dergelijke kunnen door Branchevereniging VHG beeld- en/of geluidsopnamen worden gemaakt waarop u herkenbaar bent. Geef hieronder aan of u toestemming verleent voor het gebruik hiervan ten behoeve van *

Klik hier als u nog iemand wilt aanmelden.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten