Garantie VHG-hovenier: ondernemersinfo

Garantie van de VHG-hovenier

Vertrouwen is een belangrijk begrip in de relatie met de klant. Hoe weet uw klant, dat hij met een professionele partij te maken heeft? Een partij die afspraken nakomt, garantie biedt en serieus met eventuele klachten omgaat?

Als lid van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) heeft u een streepje voor op andere hoveniers. U biedt uw klanten namelijk heldere Algemene Consumentenvoorwaarden en de garantie dat eventuele fouten en schade worden hersteld. Daarmee onderscheidt u zich extra als professionele ondernemer in het groen. Dat kan voor de consument de doorslag geven om met u in zee te gaan.

Met het VHG Garantiecertificaat kunnen VHG-leden dit aantonen aan hun klanten. Het Garantiecertificaat symboliseert bovendien de zekerheid die de VHG-Hovenier biedt op basis van de geschillen- en nakomingsgarantieregeling. Deze regelingen zijn in artikel 17, 18 en 19 van de VHG-consumentenvoorwaarden opgenomen.

Let op
Met in achtneming van de wettelijke bepalingen kunt u dus zelf uw garantievoorwaarden (blijven) bepalen door deze in uw offertes/opdrachtbevestigingen op te nemen en voor akkoord te laten ondertekenen. Zo bepaalt u waarop u garantie verstrekt en hoelang uw opdrachtgevers daar aanspraak op kunnen maken. Het VHG Garantiecertificaat schrijft u, behoudens wat in de VHG-consumentenvoorwaarden is opgenomen, geen garantievoorwaarden voor en geeft uw opdrachtgevers geen extra rechten en u geen extra verplichtingen.

Maar zijn uw potentiële klanten wel op de hoogte van deze voordelen? Om u daar bij te helpen, heeft VHG een aantal nieuwe handige documenten ontwikkeld. Als u hieronder inlogt, kunt u ze bekijken en direct bestellen.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten