VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

aea792de-ded1-4a0b-abd1-531b2f37c6be

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

14 februari: kennisbijeenkomst wet- en regelgeving voor bouw- en installatietechniek

do 26 jan 2023

Het hoveniersvak is in de laatste jaren sterk verbreed. Steeds meer bedrijven doen ook bouwkundig werk zoals het maken van veranda's, overkappingen en buitenkeukens. Ook installatiewerk behoort steeds vaker tot het dienstenpakket, denk aan verlichting en wellness-voorzieningen. Geldt dit ook voor jouw bedrijf? En ken jij de wet- en regelgeving rondom bouwwerken en installaties? Speciaal voor de deelnemers van het VHG Platform Jonge Ondernemers is er op 14 februari een kennisbijeenkomst over dit onderwerp. 

Het is belangrijk om goed te weten wat de wet- en regelgeving is, wanneer je aan de slag gaat met bouwwerken en installatietechniek. En ook welke verantwoordelijkheden er gelden, zodat je goed in staat bent om eventuele risico's te beoordelen. Twee experts op dit gebied delen graag hun kennis. Zij verzorgen de volgende presentaties:

  1. Wet- en regelgeving rondom bouwwerken in de tuin door Dirk van der Plaat van BTO, met o.a. vergunningvrij bouwen vs. vergunningplichtig, bestemming van de grond, achtererfgebied, Bouwbesluit en handhaving.
  2. Werken met elektriciteit, voorschriften, wet en regelgeving en certificering door Marc Hendriks van ROVC.

De bijeenkomst vindt plaats van 16.00 tot 19.00 uur (inclusief dinerbuffet) bij het ROVC TechCenter, Galvanistraat 13, Ede.

Voor wie?
De bijeenkomst is niet alleen interessant voor de ondernemer, maar ook voor degenen die een rol hebben in het ontwerp, de calculatie en/of werkvoorbereiding. Immers: je moet al in die fase oog hebben voor de juridische (on)mogelijkheden.

Interesse?
Meld je aan door te mailen naar Marc Wichman via m.wichman@vhg.org. We willen graag ook praktijksituaties aan bod laten komen in de bijeenkomst. Als je deze hebt, vermeld dat dan even in je mailbericht.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief