VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

434da4ee-5d4e-4c73-a606-6713b1028dde

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

14e Boominfodag op donderdag 11 mei bij Yuverta mbo Velp

wo 22 mrt 2023

​Donderdag 11 mei vormt de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp het decor van de 14e Nederlandse Boominfodag. Dit jaarlijks terugkerende evenement zal meer dan 200 boomspecialisten en geïnteresseerden bij elkaar brengen voor een dag vol discussies, presentaties en netwerkmogelijkheden.


De Nederlandse Boominfodag is dé plek waar bomen en groene infrastructuur samenkomen. In vier parallelsessies bieden uiteenlopende sprekers een divers en actueel programma aan. Onderwerpen variëren van ecologie en klimaatadaptatie tot boombeleid en lichaamstaal van bomen. Voor deelnemers aan de lezingen zijn er ETW/ETT-hercertificeringspunten te behalen.

Marc van Rosmalen namens Koninklijke VHG: ‘De jaarlijks terugkerende Boominfodag is een inspirerend event voor alle boomspecialisten en boombeheerders in Nederland. Met allerlei interessante lezingen en workshops, met veel interactie tussen boomspecialisten en opdrachtgevers. Het belang van bomen in de stedelijke omgeving is actueler dan ooit. Het is daarom een must om hierbij aanwezig te zijn.’

Eerste sprekers en programmaonderdelen bekend
De sprekers van deze editie zijn een gevarieerde groep experts op het gebied van bomen en boomverzorging. Verspreid over tien thema’s delen zij hun kennis en kunde.
Alvast een eerste sneak peek: binnen de themalijn ‘Het beleid valt niet ver van de boom’ mogen we luisteren naar sprekers als Dick Oosthoek (Groenkeur), Melanie Brunings (Norminstituut Bomen), Jos Bregman (aka Wdwrd) en Mark Rotteveel (Pius Floris Boomverzorging). Angeline Mette (Groenvisie Mette) gaat in de categorie ‘Geïnspecteerde bomen’ in op de zogenoemde ‘Visual Tree Assessment’. En ook het onderwerp i-Tree zal niet ontbreken: het afstudeerproject van Sanne Keizer (I-TREE 2.0-NL) is een onderdeel van i-Tree 2.0-NL. 

Dit is nog lang niet alles, want meer sprekers zullen volgen. Bekijk de reeds ingevulde programmaonderdelen op www.boominfodag.nl.

Jan Willem de Groot gaat nog iets dieper in op de invulling van de dag: “Naast de presentaties van sprekers biedt de Boominfodag ook mogelijkheden om nieuwe technologieën en apparatuur te ontdekken. Leveranciers en fabrikanten zullen aanwezig zijn om de nieuwste producten en diensten te tonen en hun expertise te delen.” De aula van de school in Velp fungeert daarbij als de ultieme ontmoetingsruimte.

Nederlandse Klimkampioenschappen voor Boomspecialisten

Ook dit jaar vindt gelijktijdig op het landgoed Larenstein de Nederland Kampioenschappen voor Boomspecialisten van KPB-ISA plaats. De kampioenschappen, welke diverse uitdagende onderdelen zoals klimmen, zagen en snoeien van bomen op hoogte bevatten, zijn niet alleen een sensatie om te zien, maar spelen ook een belangrijke rol bij het vestigen van aandacht op het gebied van boombeheer.

Een vruchtbare samenwerking

Net als voorgaande edities zijn brancheorganisatie Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Vereniging Stadswerk Nederland de organisatoren van de Boominfodag, in samenwerking met Jan Willem de Groot. Ook is er samenwerking met de KPB-ISA, in het kader van de klimkampioenschappen. De Nederlandse Boominfodag wordt dit jaar mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst door Yuverta en een groot aantal sponsoren.

Meer informatie en aanmelden

De komende weken wordt het volledige programma van de Nederlandse Boominfodag bekend gemaakt. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Boominfodag: www.boominfodag.nl. Volg ook de Nederlandse Boominfodag op social media of schrijf u in op de website om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief