VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

76c3df25-ca19-4d9d-94c0-850d66564fcb

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

26 miljoen voor groene, klimaatbestendige bedrijventerreinen

do 27 okt 2022

Zo'n 1.000 bedrijventerreinen in Nederland kunnen de komende jaren worden omgetoverd tot groene, klimaatbestendige plekken waar werknemers prettig kunnen werken in een gezonde omgeving. Daarvoor is namelijk 26 miljoen euro beschikbaar vanuit het Nationaal Groeifonds. 

Vorige week besloot de ministerraad om dit bedrag definitief toe te kennen aan het programma Werklandschappen van de Toekomst. Samen met een groot aantal partners, waaronder Koninklijke VHG en verschillende groenbedrijven, diende IVN (Instituut voor Natuureducatie) dit programma in bij het Nationaal Groeifonds. 

Werkterrein

"Dit is geweldig nieuws", aldus VHG-directeur Marc van Rosmalen. "Dit is een forse opschaling van het werkterrein van onze leden. Met deze impuls kunnen zij samen met andere partijen aan de slag om versteende bedrijventerreinen door te ontwikkelen naar aantrekkelijke werklocaties. Locaties die bovendien bijdragen aan klimaatbestendigheid en biodiversiteit. Het is goed om te merken dat er op rijksniveau steeds meer middelen beschikbaar komen voor groen. Daar zetten wij als VHG ook flink op in."

Lees ook Miljoenenimpuls voor groene bedrijventerreinen

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief