VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

8a3b52a9-f753-469a-a76a-3ed241613591

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

4 tips om diefstal te voorkomen

do 21 apr 2022

De lente is aangebroken en dit betekent voor u uiteraard weer veel werk 'buiten'. Helaas gaat dit ook samen met meer activiteiten van het dievengilde. Preventie blijft dan ook een aandachtspunt. In samenwerking met de politie-eenheid Midden-Nederland zetten we een aantal belangrijke tips voor u op een rij.


Tips om diefstal te voorkomen:

  • Doe altijd uw bus op slot, ook als u op locatie aan het werk bent bij een klant. Het is verleidelijk en makkelijk om deze even open te laten tijdens het werk. Voor een dief is dit echter een uitgelezen moment om snel wat spullen mee te nemen.
  • Gebruik goede sloten op uw schuur of loods wanneer u hierin uw gereedschap (tijdelijk) opbergt. Regelmatig worden ook hieruit gereedschap en machines gestolen.
  • Hang een bewakings- of deurbelcamera op. Dit kan heel handig zijn als u uw bus voor de deur parkeert. Eventuele verdachte personen kunnen hopelijk met behulp van deze camera's worden achterhaald.
  • Spreek met bewoners of ondernemers in de buurt af om de buurt in de gaten te houden. Hierbij kunt u alert zijn op onbekende personen die u vaker door de buurt ziet lopen, of auto's die vaak (langzaam) langsrijden. Dit kan helpen om eventuele verdachte situaties te voorkomen.

Meld verdachte situaties

Melden van verdachte situaties kan altijd en de politie adviseert ook om dit te doen. Hiervoor belt u naar 112 of anoniem via 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meer informatie

Voor meer informatie over inbraakpreventie - én een passende verzekering bij VHG-partner Havelaar & van Stolk - neemt u contact op met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (085) 33 077 00.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief