VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7d6df452-187d-4e6f-afba-06f4b81f96a5

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Aan de slag met de handleiding Het Levende Gebouw? Bekijk het filmpje!

do 26 aug 2021

Het wordt steeds drukker in Nederland. Overal wordt gebouwd. Hoe zorgen we ervoor dat deze saaie grijze gebouwen worden getransformeerd naar prettige, groene en gezonde gebouwen? Daarvoor heeft VHG de handleiding Het Levende Gebouw ontwikkeld en een filmpje erover op YouTube gezet.

Veel inspiratie
Groen op, aan en in gebouwen draagt belangrijk bij aan een beter leefklimaat. Het rijk geïllustreerde boekwerk staat vol met inspirerende ideeën, informatie, tips en praktijkvoorbeelden om te helpen bij het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen.

Het Levende Gebouw vervult meerdere functies tegelijk. Groene daken verminderen overlast van water, hitte en lawaai. Ze hebben een positief effect op de biodiversiteit en de luchtkwaliteit. Ze dienen als ontmoetingsplek en versterken de sociale cohesie.   

Graag delen!
In het filmpje op YouTube vertelt auteur Kim van der Leest hoe de handleiding is opgezet en hoe u die kunt gebruiken, onder andere aan de hand van het bloemmodel met de vier pijlers klimaat, mens, natuur economie en 19 bijbehorende thema's. VHG beveelt u graag aan dit filmpje te bekijken, op uw eigen website te zetten en ook op andere manieren onder relaties te delen. Aan het einde van het filmpje wordt verwezen naar de VHG-groenprofessional. Kijk hier

Het handboek bestellen


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief