VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

4908d27d-3867-41d2-983e-d0e8f206357b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Aandacht voor groen tijdens Duurzame Dinsdag

do 07 sep 2023

​Afgelopen dinsdag was het weer Duurzame Dinsdag. Al 25 jaar krijgen duurzame initiatieven en ideeën uit de maatschappij op deze dag een podium in Den Haag. Ook groene initiatieven! Koninklijke VHG is betrokken partner van Duurzame Dinsdag en neemt deel aan de jury van de Duurzame Dinsdagprijzen. VHG-directeur Marc van Rosmalen overhandigde één van de prijzen aan Groasis, een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld om bomen aan te planten op gedegradeerd land. 

Groasis is één van de ruim 170 vernieuwende initiatieven die was ingezonden voor de Duurzame Dinsdagkoffer. Wout Hoff van Groasis vertelde enthousiast over de Groasis Waterboxx, waarmee bomen vooral in droge gebieden een goede start maken en een belangrijke bijdrage leveren aan herstel van de biodiversiteit. 

Duurzame Dinsdagkoffer

De bekende Duurzame Dinsdagkoffer werd overhandigd aan demissionair Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten. Duidelijk werd dat de vele maatschappelijke initiatieven om de samenleving duurzamer, groener en socialer te maken, meer ondersteuning verdienen om door te breken.  

Troonrede

Naast de uitreiking van de Duurzame Dinsdagprijzen was er de Duurzame Troonrede, dit jaar uitgesproken door Ruud Zanders van Caring Farmers. Ook werden er Duurzame Lintjes uitgereikt en ging het publiek in debat met Kamerleden. 

In het komende VHG Magazine lees je meer over Duurzame Dinsdag.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief