VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

0c773bb0-1055-4cb7-9f1c-38edfebc407b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Achter de schermen bij filmopnamen voor Groeien door Groen

do 09 jun 2022

Weet u nog dat we enkele weken geleden een oproep deden voor een jongere die een dagje mee wil lopen met de hovenier van de toekomst? Mathijs (13 jaar, leerling van Aeres VMBO Almere) gaf hier enthousiast gehoor aan. Vorige week kreeg hij uitleg van hovenier Gert, werkzaam bij Koninklijke Ginkel Groep, over het onderhoud van het dak- en gevelgroen van het Aeresgebouw op de Floriade. 


Mathijs kreeg ook te zien hoe de planten in het gebouw in topvorm worden gehouden. NetwerkZes maakte er opnamen van om andere jongeren te inspireren en te laten zien hoe interessant en innovatief werken in de groene sector is.

Campagne

De film is onderdeel van de campagne Groeien door Groen, een initiatief van VHG en sociale partners FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen. Samen willen zij met deze campagne de instroom in de opleidingen bevorderen en meer mensen interesseren voor een baan in onze mooie sector. In verschillende filmpjes en artikelen komen de diverse beroepen in beeld.

Op de campagnesite is informatie te vinden over opleidingen en vacatures. Meer informatie over de campagne Groeien door groen vindt u hier.  


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org