VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

92cf5f18-5936-45ac-b68d-b0f6ecca8c13

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Ambassadeurs gezocht voor de Groeien door Groen Experience

di 19 sep 2023

​Op 5 oktober trappen we de VHG Docentendag af met de lancering van de Groeien door Groen Experience. Met deze interactieve game maken we studenten enthousiast voor de groensector. En daar hebben we ook jouw hulp bij nodig! Vind je het leuk om jouw kennis te delen en vmbo-studenten enthousiast te maken voor het groene vak? Meld je dan aan als ambassadeur voor de Groeien door Groen Experience! 


In de online experience maken de vmbo-studenten kennis met groenprofessionals en hun specialisaties (de hovenier, boomverzorger, dak- en gevelbegroener en interieurbeplanter). Presentator en acteur Niek Roozen begeleidt de studenten door de game. 

Bekijk ook onderstaande video!

 


Met de splinternieuwe experience leren de studenten alles over de hovenier van de toekomst. Actuele thema’s zoals klimaatadaptatie, duurzaamheid en leefbaarheid komen aan bod, net zoals de voordelen van groen én het gebruik van innovatieve technieken (web-based plantverzorging, drones).

Ambassadeur

Scholen kunnen de game kosteloos aanvragen voor hun locatie. De ervaren groenprofessional is erbij als ambassadeur, hij of zij deelt zijn of haar kennis en ervaringen en laat de leerlingen actief kennis maken met gereedschappen om het vak in actie te belichten. Is deze rol jou op het lijf geschreven? Meld je aan als ambassadeur! 

Campagne

De experience maakt onderdeel uit van de Groeien door Groen-campagne, een initiatief van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen en wordt mogelijk gemaakt door het fonds Colland Arbeidsmarkt.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief