VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

d7019cf6-aa7a-46c5-9d43-e351d95bda7c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Arbeidsovereenkomsten aangepast aan nieuwe wetgeving

do 04 aug 2022

Vanaf 1 augustus is de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden van kracht. De richtlijn heeft tot doel om arbeidsvoorwaarden transparanter en meer voorspelbaar te maken voor werknemers. De belangrijkste wijzigingen hebben te maken met de financiering van verplichte opleidingen en het verbod op het belemmeren van nevenactiviteiten. Ook heeft een werknemer de mogelijkheid om een verzoek te doen voor meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Wij hebben de modelarbeidsovereenkomsten aangepast waar u als lid gebruik van kunt maken. Ook is het studiekostenbeding onder de loep genomen.

Studiekosten

In de huidige Cao voor het Hoveniersbedrijf leest u in artikel 30 wanneer uw werknemer verplicht is om opleidingskosten terug te betalen. Een voorwaarde die hierbij geldt, is dat er een terugbetalingsregeling moet zijn overeengekomen voordat uw werknemer met de opleiding of cursus begint. Onze huisjurist Omnius Juristen heeft de model-arbeidsovereenkomsten en studiekostenovereenkomsten beoordeeld die u via onze website kunt downloaden, en aangepast aan deze verandering.

Kort gezegd geldt het volgende: als er vooraf geen studiekostenovereenkomst is ondertekend door beide partijen, dan is de kans groot dat de werkgever de studiekosten niet terug kunt vragen bij de werknemer. Gaat uw medewerker dus binnenkort een opleiding of cursus volgen? Onderteken dan beiden een studiekostenovereenkomst. Een modelovereenkomst vindt u hier.

Risico

Heeft u een medewerker die momenteel een opleiding of cursus volgt en bent u vooraf geen terugbetalingsregeling voor de studiekosten overeengekomen? U loopt het risico dat u de kosten niet kunt verhalen op uw werknemer, wanneer hij of zij binnen 48 maanden na beëindiging van de opleiding uit dienst treedt.

Alle opleidingen en cursussen

De regeling geldt voor BBL-opleidingen en alle cursussen, met uitzondering van de cursus BHV, VCA en vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie), wanneer deze op verzoek van de werkgever is/wordt gevolgd.

Nieuwe arbeidsovereenkomsten

Op onze website vindt u aangepaste arbeidsovereenkomsten waarin het studiekostenbeding is opgenomen. Let op: dit is waarschijnlijk niet voldoende, het is dus van belang om altijd vooraf een studiekostenovereenkomst te ondertekenen.

Nevenactiviteiten

In de nieuwe arbeidsovereenkomsten vindt u ook een aangepast beding over nevenactiviteiten. Het komt erop neer dat u als werkgever nevenactiviteiten niet mag verbieden of beperken, tenzij u een zogeheten 'objectieve rechtvaardigheidsgrond' heeft. Denk daarbij aan gezondheid en veiligheid, het vermijden van belangenconflicten of concurrerende werkzaamheden.

In al bestaande overeenkomsten (aangegaan vóór augustus 2022) hoeft het beding voor nevenactiviteiten niet aangepast te worden, maar bij een beroep op het beding moet u de objectieve reden alsnog expliciet verstrekken.

Heeft u vragen over de arbeidsovereenkomsten?

Stel ze aan onze collega's van de Ondernemershelpdesk. U kunt hen bereiken via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00. De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org