VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

6d73b2ed-d8ff-4cd2-94fc-f5dd7444a07d

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Arne Weverling neemt boek Bomenstichting in ontvangst

do 31 mrt 2022

​Onze lobbyist Arne Weverling heeft vrijdag 25 maart het eerste exemplaar van de nieuwe uitgave Bomenlanen. Over de onlosmakelijke relatie tussen bomen en wegen in ontvangst genomen. De Bomenstichting heeft dit boek samen met Landschapsarchitectuur TU Delft uitgebracht. Hiermee wil de Bomenstichting de kennis vergroten over bomenlanen langs wegen, en hoe ze zijn te beschermen. 

De laatste jaren groeit het protest tegen het kappen van bomen langs wegen. Burgers en natuurorganisaties wijzen op het belang van bomen voor het klimaat, de biodiversiteit, de schoonheid en rijke historie van bomenlanen. Zij dringen aan op andere oplossingen waarbij de bomen behouden kunnen worden.

Beschermen
Kennis over wat bomenlanen waardevol maakt en hoe deze te beschermen, is van groot belang, evenals inzicht in de knelpunten. Vanuit verschillende vakgebieden schrijven deskundigen over allerlei aspecten die te maken hebben met de relatie tussen bomen en wegen, zoals de oorsprong en diversiteit van Nederlandse en buitenlandse bomenlanen, verjonging en onderhoud van bomenlanen, hun cultuurhistorische waarden, hun bijdragen aan het klimaat en de biodiversiteit. Daarbij wordt aangegeven hoe overheden met hun beleid deze waarden in de praktijk kunnen beschermen.

Kennis en inzicht rond (oude) bomenlanen draagt bij aan het weloverwogen omgaan met de bomen langs onze wegen. Inzet is de bescherming van bomenlanen. In deze tijd van klimatologische verandering is dit harder nodig dan ooit.

Het boek is te bestellen in de webwinkel van de Bomenstichting.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org