VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

1959ee47-309c-4e8a-b580-1e9cb9a9e52f

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Campagne ‘Maai mei niet’ krijgt vervolg

wo 26 apr 2023

​'Doe niets voor de natuur en geniet!' Dat is de slogan van de campagne Maai mei niet dit jaar. Met deze campagne worden tuinbezitters en gemeenten opgeroepen om in de maand mei hun gras minder te maaien. Dit bevordert herstel van de biodiversiteit. Doe ook mee: betrek tuinbezitters (bijvoorbeeld met maaitips) en attendeer gemeenten op deze actie. 

Langer gras waarin bloemen niet meteen worden weggemaaid, heeft veel voordelen. Het houdt meer vocht vast en gaat zo uitdroging tegen. De bloemen zorgen voor voedsel voor bijen en andere nuttige insecten, die een essentiële rol vervullen in het ecosysteem. Door bijvoorbeeld om de drie á vier weken te maaien, krijgen onder meer bijen, kevers, vlinders en hommels meer voedsel.

Lees hier meer informatie en tips om mee te doen

Noteer in jouw agenda: 16 mei - Kennisdag Verbetering biodiversiteit begint langs de weg

De bermen langs onze wegen zijn onmisbare ecologische verbindingszones in de natuur, met potentie tot enorme verrijking van de biodiversiteit. Dat laat recent onderzoek van de WUR zien, mede naar aanleiding van Kamervragen vorig jaar. Met relatief simpele beheersmaatregelen de kansen al zijn te benutten. Bekijk hier het programma en voorwaarden om deel te nemen.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief