VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

03954dcf-763d-4e1f-86e6-79b3e1369d49

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Docentendag 2021: Elkaar ontmoeten bij nieuwe ontwikkelingen in het groene vak

do 14 okt 2021

Bijna 120 docenten van groene scholen voor mbo en vmbo namen op 7 oktober actief deel aan de Docentendag 2021 van VHG en CIV Groen. De middag ging over de ontwikkeling van het groene vak en de rol van de groene sector in de leefomgeving. Als gevolg hiervan ontstaan nieuwe beroepen en specialisaties binnen bedrijven. Verschillende presentaties gingen hier nader op in. De bezoekers waren enthousiast. "Inspirerend en interessant. En het is fijn dat we elkaar nu weer konden ontmoeten."


Een mooiere locatie was voor de Docentendag niet denkbaar: het nieuwe gebouw van Aeres HBO Almere aan de rand van de Floriade Expo 2022 in wording. Het gebouw is toonaangevend op het gebied van klimaatadaptatie, duurzaamheid, biodiversiteit, circulariteit en gezondheid. Marc de Jager en Jasper van den Brink van Koninklijke Ginkel Groep hielden een presentatie over hoe de dak-, gevel- en interieurbeplanting in dit bijzondere gebouw dat in nauwe samenwerking met aannemer Hegeman is gerealiseerd. En natuurlijk konden de bezoekers het gebouw ook bezichtigen.

Aanplant Floriade
Jaap Smit van 'plantkundig' vertelde over hoe de aanplant voor de Floriade is opgezet en er was een rondrit over het terrein. Andere onderwerpen waren 'groene daken' en de e-learning versie van Het Levende Gebouw. Op het parkeerterrein trok het rijdende GMEC leslokaal van Zone College veel aandacht. In het decembernummer van VHG Magazine komen we uitgebreider op de Docentendag terug. En alvast voor de agenda: op 13 april opent Koning Willem Alexander de Floriade Expo 2022. Vanaf 14 april is publiek een half jaar lang welkom.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org