VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

40413fb7-1295-478e-ac39-394375e1db57

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Doe mee met de week van de RIE van 12 tot 16 juni.

di 06 jun 2023

72 procent van de bedrijven met personeel in de agrarische en groene sector heeft een RIE, met het bijbehorende plan van aanpak. Dat zijn met name de grotere bedrijven. Ook voor kleinere bedrijven is een RIE een aanrader, en in veel gevallen zelfs verplicht. Daarom promoot Stigas in een themaweek de RIE voor álle agrarische bedrijven.

 

Winst

"Een RIE met een compleet plan van aanpak levert alle bedrijven veel winst op, op het gebied van veiligheid en gezondheid", aldus Peter Tamsma, manager preventieadvies bij Stigas. "In de praktijk zien we dat kleinere bedrijven niet altijd weten dat zij ook een RIE nodig hebben. Laat staan hoe zij hieraan moeten beginnen. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan."

 

Tips, online voorlichting én kans op gratis RIE

"Dat doen we met praktische tips in nieuwsbrieven, op sociale media en in een speciale online voorlichting op 20 juni", vervolgt Tamsma. "Daarnaast maken ondernemers die in de maand juni een RIE met bedrijfsbezoek aanvragen kans om deze gratis te krijgen. Bij iedere vijftigste aanmelding verloten we een RIE met bedrijfsbezoek."

 

Meld je aan voor online voorlichting

De online voorlichting 'Vliegend van start met je RIE' is voor iedereen die wil starten met de RIE, maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan. Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers hoe je start met je RIE, wat een plan van aanpak is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega's hierbij betrekken. De gratis voorlichting is op 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur. Geïnteresseerden wordt aangeraden zich snel in te schrijven, want het aantal plaatsen is beperkt: Vliegend van start met je RIE.


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief