VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

44b18eb9-f1ef-4b3d-9b95-9ac90f9ba404

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Eerste Groencafé VHG-Regio Oost groot succes

do 01 dec 2022

Duurzaam vergroenen doe je samen! Vanuit dat idee namen vorige week donderdag meer dan 90 geïnteresseerden deel aan het bruisende interactieve Groencafé. Bij het Zone.college Doetinchem deelden enthousiaste professionals uit verschillende sectoren hun kennis in boeiende presentaties en levendige discussies over het duurzaam vergroenen van de buitenruimte. Ook was er volop gelegenheid voor netwerken en ontmoeting. "Hier krijg je energie van!", aldus initiatiefnemer Jan Bent van Wenninkhof Hoveniers. 


Grijs en groen

Met vertegenwoordigers uit het onderwijs, gemeenten, de provincie, het waterschap, de groensector, de bouw en groen-studenten is de aula van Zone.college goed gevuld. De kernboodschap op deze door Koninklijke VHG georganiseerde bijeenkomst is: alleen door de samenwerking naar een hoger plan te tillen en goed te communiceren, kunnen we werken aan duurzame vergroening. Dagvoorzitter en VHG-lobbyist Arne Weverling begeleidt de aanwezigen door het veelzijdige programma. Zijn prikkelende vragen leiden tot levendige uitwisselingen. 'De mensen hier staan open voor elkaars inzichten,' merkt Weverling na afloop op. 'Het Groencafé brengt grijs en groen bij elkaar.'

Waarom dit Groencafé?

Jan Bent van Wenninkhof Hoveniers had een paar jaar geleden al het idee om in zijn VHG-Regio Oost mensen uit verschillende sectoren en boeiende sprekers bijeen te brengen. En dat is nu prima gelukt! Bent: 'Het is goed om onze opdrachtgevers mee te nemen in de ontwikkelingen van ons vakgebied. Het is win-win voor álle partijen!'

Urgentie

Kim van der Leest deelt het podium met hovenier-landschapsontwerper Nico Wissing en heemraad Antoinet Looman. Ook uit de verhalen van de stichtingen Steenbreek, Struikroven en de Vlinderstichting blijkt de urgentie van samenwerking aan het thema duurzame vergroening.

Centrale rol

In alle presentaties komt de belangrijke rol die de hovenier speelt in duurzame vergroening van de buitenruimte duidelijk naar voren. Hij heeft de kennis, de materialen, het netwerk en kan de brug naar de burger slaan. "Je vakmanschap blijven ontwikkelen en samenwerking zijn nodig voor duurzame vergroening", vindt Edwin Vos van Zone.college. "Je kunt dit alleen maar samen doen."

Meer lezen?

In het VHG-magazine van december vindt u een uitgebreid verslag van deze bruisende bijeenkomst.

Meedoen?

Dit inspirerende eerste Groencafé smaakt naar meer! VHG maakt plannen om deze formule ook in andere regio's uit te rollen.

Heeft u ideeën voor een Groencafé in uw regio? Neem dan contact op met Eline Visser van VHG: E.Visser@vhg.org. Zij is telefonisch bereikbaar via 085 33 07 700 en 06 18 87 10 35.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief