VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

c5453f98-2dca-4125-8f1a-5e6d89ff050b

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Eerste internationale Future Green City-congres komt naar Utrecht!

do 10 nov 2022

Utrecht kan van 23 tot en met 26 september 2024 talloze internationale bezoekers verwachten. Vier dagen lang wisselen professionals uit binnen- en buitenland kennis uit over de leefbare groene stad van de toekomst tijdens het internationale Future Green City-congres. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater. 

Groene ambities

Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland (Stadswerk) en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) organiseren samen dit internationale congres. Het is de eerste keer dat de twee organisaties op deze manier bij elkaar komen. Stadswerk en VHG kozen in een strenge selectie voor gaststad Utrecht vanwege de centrale ligging, de combinatie van een historisch centrum met een modern stationsgebied en de groene ambities van de stad.

Wethouder Voortman (Groen): ''We zijn vereerd dat er voor Utrecht is gekozen. Utrecht werkt al jaren consistent aan vergroening in een verdichtende stad. Dat is hard nodig met alle uitdagingen die er momenteel spelen rond bijvoorbeeld het klimaat. Kennis van vakgenoten en ervaringen uit andere steden zijn onontbeerlijk om slim om te gaan met de opgaven van deze tijd. We verheugen ons op alle inspiratie en goede ideeën uit de hele wereld die we straks op gaan doen.''

Samen doen

Ook John Koomen, vice-voorzitter Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, is blij met de keuze voor Utrecht: "In rap tempo vergroenen we Nederland. Dat kunnen we alleen als we het samen doen en elkaar versterken. Dit internationale congres draagt daar enorm aan bij en ik vind het dan ook fantastisch dat we dit kunnen organiseren."

Vakgebieden verbinden

"Voor een groene stad van de toekomst is verbinding tussen de civieltechnische en de cultuurtechnische wereld noodzakelijk, aldus Gerdo van Grootheest, voorzitter van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en burgemeester van Culemborg. "We zijn er van overtuigd dat de verbinding van deze twee vakgebieden noodzakelijk is om de groene stad met toekomst te bouwen. Daar werken we in Nederland heel hard aan en dat gaan we de deelnemers uit verschillende landen  in een mooi inhoudelijk programma met interessante sprekers en workshops laten zien. Bovendien valt het congres samen met de Vakbeurs Openbare Ruimte, zodat onze gasten ook daar kennis op kunnen doen. Daarnaast laten we de congresdeelnemers zelf buiten in de stad en op andere locaties in het land ervaren dat "practice what you preach" in Nederland geen loze kreet is."


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief