VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b18fd632-8bf8-4336-8feb-26897f1b7228

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Eerste plannen uitgewerkt voor Werklandschappen van de Toekomst

do 19 jan 2023

In oktober vorig jaar konden we het goede nieuws melden dat er vanuit het Nationaal Groeifonds 26 miljoen euro beschikbaar is voor het vergroenen van kantoren- en bedrijventerreinen, groot en klein. Daarvoor diende IVN het programma 'Werklandschappen van de Toekomst' in, samen met een groot aantal partners, waaronder Koninklijke VHG en verschillende groenbedrijven. Inmiddels zijn de eerste plannen uitgewerkt. Onze directeur Marc van Rosmalen trok daarvoor met IVN en de andere partners de hei op. 

"We hebben een eerste aanpak uitgewerkt voor de komende jaren", aldus Marc. "Doelstelling is om in 9 jaar tijd de vergroening van 1.000 bedrijven te hebben gerealiseerd of in gang gezet. Onze leden gaan daarin een belangrijke rol spelen. Er zijn kansen voor alle disciplines: van hovenier en dak- en gevelbegroener tot boomspecialist. En dan denken we niet alleen aan de grote bedrijven, ook voor het midden- en kleinbedrijf is er een markt. Immers: zowel grote als kleinere kantoren- en bedrijventerreinen alsook bedrijfstuinen moeten worden getransformeerd tot gezonde, aantrekkelijke werklocaties."

Scholing en werving
VHG heeft in de plannen aandacht gevraagd voor de scholing en werving van medewerkers om de plannen te realiseren. "Ook daaraan moeten we een deel van de subsidie besteden, want het zal nodig zijn om extra mensen te werven en op te leiden voor de groensector."

Lees ook: 26 miljoen voor groene, klimaatbestendige bedrijventerreinen

Foto: Park 2020 Copijn

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief