VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

ff252ec7-e3e6-4d06-b7e4-c9e90e57a579

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Eerste project De Nieuwe Hovenier opgeleverd

do 01 jul 2021

​In Ridderkerk is afgelopen maandag het eerste project opgeleverd dat is gerealiseerd binnen De Nieuwe Hovenier. Dit is een kennisuitwisselingsproject van Wageningen Research waaraan VHG deelneemt. VHG-directeur Egbert Roozen sprak tijdens de feestelijke opening van het hondenuitlaatgebied bij het Máximacollege in Ridderkerk, gerealiseerd door Binder Groenprojecten en enkele leerlingen.

In De Nieuwe Hovenier werken groenbedrijven, gemeenten, onderwijsinstellingen en deskundigen van Wageningen Research samen. Doel is om in demonstratieprojecten kennis uit de praktijk en theorie samen te brengen. Het gaat dan om kennis over communicatie, samenwerking en groenbeheerdiensten om bewoners in wijken met een lage sociaal-economische status (SES) te ondersteunen in gezonder en energiebewuster leven met behulp van lokaal groen. Met andere woorden: hoe leg je bewoners uit hoe je fit blijft, gezond eet en beweegt en extra energiekosten kunt voorkomen tijdens periodes van hitte? En wat vergroening van de woonomgeving daaraan kan bijdragen?

Behalve in Ridderkerk zijn er ook demonstratieprojecten opgezet in Almelo, Almere en Venlo. Ook daar zijn VHG-lidbedrijven bij betrokken. In het VHG Magazine van augustus leest u een artikel over De Nieuwe Hovenier.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org