VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7a96a554-f015-441a-9e4d-e8d54057d523

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Egbert Roozen nieuwe secretaris-generaal ELCA

wo 17 mei 2023

​Egbert Roozen is de nieuwe secretaris-generaal van European Landscape Contractors Association (ELCA), waar ook Koninklijke VHG vanuit Nederland lid van is. Egbert heeft een sterke staat van dienst in de groene sector en in Europese zaken. Hij was jarenlang betrokken bij Koninklijke VHG, als directeur en voorzitter. 


Zijn belangrijkste taak, naast het beheer van het ELCA-kantoor in Brussel, is het proactief opstellen van een (Europese) agenda over de voordelen van groen in het stedelijk gebied. Dit zal nauw aansluiten bij bijvoorbeeld initiatieven en beleid binnen de EU-Green Deal, zoals de Natuurherstelwet, de EU-Taxonomie en de Renovatiegolf. Egbert zal de groene boodschap brengen in een sterke samenwerking tussen ELCA en de partners uit de SoGreen Alliance waarin acht Europese verenigingen van stedelijke groenprofessionals zijn vertegenwoordigd. 

ELCA is verheugd dat Egbert samen met de leden van ELCA zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het groene netwerk in Europa en de internationale coalities. Ook Egbert zelf kijkt met veel enthousiasme uit naar zijn nieuwe functie. Hij pleit er al jaren voor dat groen niet meer als decoratie kan worden beschouwd, maar gewaardeerd moet worden vanwege de voordelen voor een beter leefklimaat, biodiversiteit en gezondheid van mensen. Met alle inspanningen in wetenschappelijk onderzoek, beroepsopleiding, beleidsvorming, coalitievorming en uitwisseling van ervaringen in het afgelopen decennium is de tijd gekomen om een grote stap voorwaarts te maken in het creëren van groene stedelijke gebieden die duurzame en gezonde plekken zijn om in te leven. Egbert wil de ontwikkeling naar een groene toekomst versterken en beleidsmakers, belanghebbenden en branches op één lijn brengen om samen deze groene stap te zetten. 

Als VHG wensen wij Egbert veel succes met zijn nieuwe uitdaging en natuurlijk zullen we hierin samen optrekken!

Gerelateerde tags

Lobby

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief