VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7b93759c-92da-4ca3-b07f-e2619edb0448

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Finale NK Hovenier 2023: vandaag de laatste dag!

do 12 jan 2023

De finale van het NK Hovenier is in volle gang op de Groene Sector Vakbeurs. Vier teams van mbo-studenten werken onder het toeziend oog van de jury én het publiek aan de aanleg van een tuin waarin alle aspecten van het hoveniersvak aan bod komen. Vanavond om 19.00 uur wordt het winnende team bekend gemaakt. Dit mag je niet missen! 

 

Het winnende team mag zich een jaar lang beste hovenier van Nederland noemen en gaat in september naar de Europese vakwedstrijden in Gdansk (Polen). Aan deze finale nemen teams deel van Aeres Velp, Vonk Hoorn, Yuverta Houten en Yuverta Nijmegen. 

Welk team gaat het worden? 

Bezoek je vandaag de vakbeurs, loop dan even bij hen langs in hal 4, tegenover de stand van Koninklijke VHG. Onze collega's en kennispartners Sazas, Stigas, Havelaar & van Stolk en Klantenvertellen Sazas, Stigas, Havelaar & van Stolk en Klantenvertellen staan daar ook vandaag nog klaar om jouw vragen te beantwoorden.

In de aanloop naar de finale spraken we met de finalisten. Lees een aantal verhalen hier:

Team Aeres Velp over het NK Hovenier 2023

Team Yuverta Nijmegen over het NK Hovenier 2023

Team Vonk over het NK Hovenier 2023

NK Hovenier

Koninklijke VHG, dé branchevereniging voor groenprofessionals in Nederland, organiseert jaarlijks in samenwerking met onder andere WorldSkills Netherlands, de AOC's, FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en Sazas het Nederlands Kampioenschap Hovenier. Doel is om het hoveniersvak in de spotlights te zetten en de instroom te bevorderen door jongeren te laten zien dat hoe mooi en veelzijdig het vak van hovenier is. 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief