VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

70ae5e17-f943-412e-9757-ef708be95819

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Genomineerden VHG Groenprijs 2022 bekend!

ma 15 aug 2022

​De genomineerden van de VHG Groenprijs tijdens  DuurzameDinsdag 2022 zijn bekend! Uit de inzendingen zijn de drie meest onderscheidende initiatieven geselecteerd die mens en natuur bij elkaar brengen. Op 6 september wordt bekend gemaakt welke initiatief de prijs daadwerkelijk wint. Wie zijn de kanshebbers? 


De VHG Groenprijs wordt uitgereikt aan een initiatief dat mens en natuur bij elkaar brengt. De winnaar ontvangt de prestigieuze wisselbokaal, een geldbedrag van € 1.000,- en ondersteuning. 

Dit zijn de genomineerden:

Tiny Forest van IVN natuureducatie is een dichtbegroeid, inheems minibos zo groot als een tennisbaan. Niet alleen een paradijs voor insecten, vlinders en vogels. Maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een groene, gezonde plek. Tot nu toe zijn er al 250 van deze minibossen aangelegd in buurten, tuinen, op schoolpleinen en bedrijventerreinen.

Het Peel Natuurdorpen project draait om landschapslandbouw. Boeren leggen nieuwe natuur aan op landbouwgrond. Daarin komen tiny houses, verscholen tussen bomen. Landschap vormt zo het nieuwe verdienmodel voor de boeren.

Bee in Balance en de Vakbond voor dieren hebben de eerste bijen-cao ter wereld geschreven. Het doel is om de bij een stem te geven. De bij is een belangrijk partner in het borgen van continuïteit van onze voedselvoorziening. In de cao zijn onder andere afspraken vastgelegd over de huisvesting, de arbeidsomstandigheden en de beloning die de bijen voor hun werk ontvangen.

Meer weten over Duurzame Dinsdag en het programma? Kijk op de website!

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief