VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

2c64150a-39f8-4264-b62a-b4cf70c93866

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Goedkoop verduurzamen in het mkb

do 06 jul 2023

Goed nieuws voor onze leden: D66 en VVD willen met een garantiefonds van 150 miljoen euro het mkb helpen verduurzamen. Koninklijke VHG juicht dit voorstel toe. Wij voeren al langer, samen met andere brancheorganisaties, een actieve lobby op het toegankelijk maken van subsidieregelingen waarmee ondernemers kunnen verduurzamen. Denk aan de elektrificatie van bedrijfsmiddelen. 

D66 en VVD vragen het kabinet om 150 miljoen te steken in een microfonds dat goedkope leningen verstrekt waarmee kleinere ondernemers kunnen investeren in duurzaamheid. Bijvoorbeeld in zonnepanelen op jouw bedrijfspand of de aanschaf van een elektrische bus.

Volgens VHG zou het voorgestelde garantiefonds een mooie aanvulling zijn op de bestaande subsdieregelingen zoals de SDE++-regeling. "Dit zal vooral de kleinere ondernemers helpen", stelt VHG-directeur Marc van Rosmalen. "Ook de groensector heeft een forse verduurzamingsopgave. Onze leden hoeven dan geen dure lening af te sluiten - als ze daarvoor al in aanmerking komen - of te wachten op subsidie."

Bron: De Ondernemer


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief