VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

47c15d3b-4439-42a2-aaf1-7853bd12f274

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Grensoverschrijdend gedrag en extern vertrouwenspersoon via Stigas

di 20 dec 2022

​Grensoverschrijdend gedrag kan overal voorkomen. Daarom is er door Koninklijke VHG én FNV en CNV de stap gezet om voor (kleinere) bedrijven een extern vertrouwenspersoon in te stellen, bij wie werknemers terecht kunnen.


DWDD

In alle soorten bedrijven en organisaties kan ongewenst en grensoverschrijdend gedrag voorkomen, denk aan het recente voorbeeld van DWDD. Het kan gaan om pesten en discriminatie, maar ook om seksuele intimidatie en agressie. VHG heeft een leaflet beschikbaar waarin wordt uitgelegd hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen en wat je eraan kunt doen.

Vertrouwenspersoon

Mede op verzoek van een aantal van jullie is door VHG én FNV en CNV de stap gezet om voor (kleinere) bedrijven een extern vertrouwenspersoon in te stellen. Hiervoor zijn met Stigas afspraken gemaakt. Op basis daarvan kan iedere werknemer die een klacht heeft over een gedraging van een andere werknemer of leidinggevende of over een organisatorische situatie bij een vertrouwenspersoon van Stigas terecht.

Advies over aanpak

De vertrouwenspersoon is de adviseur van één persoon. De vertrouwenspersoon voert samen met de cliënt(en) een gesprek waarin het probleem wordt verhelderd en advies wordt gegeven over de aanpak en de oplossing van het probleem. Een dergelijk advies kan bijvoorbeelde een voorstel tot een gesprek met een andere betrokkene inhouden. Eventueel kan de vertrouwenspersoon bij dat gesprek aanwezig zijn (op voorwaarde dat alle betrokkenen dat willen of daartoe bereid zijn).

Bellen of mailen

Stigas beschikt over een eigen netwerk van vertrouwenspersonen, waarmee de sector landelijk kan worden bediend. Op werkdagen is Stigas van 08.00 uur tot 17.30 uur bereikbaar voor alle werknemers in de sector voor informatie over het inschakelen van een vertrouwenspersoon. Daarbij wordt vastgesteld of het gaat over het werkterrein van de vertrouwenspersoon of over andere problematiek. Voor vragen over de vertrouwenspersoon kan het reguliere telefoonummer (085 - 044 07 00) gebeld worden of gemaild worden met vertrouwenspersoon@stigas.nl

Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief