VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

09b88636-01ea-4a00-91e2-52e6b1fd8f65

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer beschikbaar

do 13 apr 2023


Gemeenten en groenprofessionals die structureel de kwaliteit van sportvelden willen verbeteren, kunnen vanaf nu gebruik maken van de Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer. Deze bevat handvatten en hulpmiddelen voor de uitvoering van geïntegreerd sportgrasbeheer (ITM). 


De handleiding is ontwikkeld door grasexpert Ernst Bos, die uitgebreid aandacht besteed aan de monitoring die nodig is voor geïntegreerde gewasbescherming (IPM). Dit maakt dat zowel de sportveldbeheerder als de persoon die het werk daadwerkelijk uitvoert, profijt heeft van deze handleiding. Sportgrasbeheerders zoals fieldmanagers bij gemeenten en groenvoorzieners hebben voortaan dus de beschikking over een extra set tools om de kwaliteit van sportgrasvelden structureel naar een hoger plan te tillen.

Gratis downloaden
De Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer is gratis te downloaden op de kennisbank van www.sportinfrastructuur.nl samen met een set (digitale) onderhoudsformulieren en een slimme Excelformat. Ook zijn er diverse andere bronnen plus een e-learning te raadplegen.

Routekaart Verduurzaming Sport
De Handleiding Geïntegreerd Sportgrasbeheer is tot stand gekomen in het kader van de Routekaart Verduurzaming Sport waaraan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) financieel heeft bijgedragen. Koninklijke VHG is een van de routekaartpartners.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief