VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

467379f0-9f93-48e9-9c78-868fd3d4d450

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Heeft u inspirerende voorbeelden van groene gezonde bedrijventerreinen en duurzame daken?

do 20 jan 2022

Maar 1 procent van het grondoppervlak van bedrijventerreinen bestaat uit groen-blauwe structuren, ofwel: bomen, vaste planten, gras, sloten, poelen. Dat moet anders vinden de Natuur- en Milieufederaties en Stichting Steenbreek. In samenwerking met NL2025 en zijn aanjagers willen zij dat meer bedrijventerreinen duurzaam worden ingericht en natuurinclusief en klimaatbestendig zijn. Om anderen te inspireren, zijn de partijen op zoek naar voorbeelden van groen-blauwe bedrijventerreinen een duurzame daken.

Ze willen daarmee laten zien wat de grote voordelen zijn en zo een landelijke beweging van de grond krijgen om het tij te keren. Heeft u voorbeelden van innovatieve bedrijventerreinen die groen-blauw zijn ingericht of wilt u hiermee aan de slag? Laat het weten aan Stichting Steenbreek.

Als het gaat om de duurzame daken, werken de Natuur- en Milieufederaties (in samenwerking met het Nationaal Daken Plan, waarin ook VHG vertegenwoordigd is) aan handreikingen voor bedrijven en bedrijventerreinen. Ook hier geldt: kent u mooie voorbeelden waarover we kunnen communiceren in de handreiking? Laat het weten. In 2022 realiseren we graag samen diverse nieuwe voorbeeldprojecten!

Bron: Stichting Steenbreek

Foto: Henk Snaterse / project De Dakdokters

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org